Dit was de feestelijke dubbele uitzending van Don’t Forget The Music (DFTM) …

De uitzending van maandag 10 september was een extra lange uitzending vanwege 1 jaar DFTM. Dubbele keuzes van Marthijs, dubbele vergeten dansplaten en dubbele klompentips (eindelijk klompen voor zowel de linker als rechtervoet). Bert maakte zijn favoriete ‘In The Picture’ track van het afgelopen jaar bekend en Marthijs zijn favoriete keuze track.

 

De vergeten dansplaten waren 2 tracks uit de meest favoriete dance genres van Bert, namelijk Trance en Italo Disco. 
In het eerste uur een track van de Duitse DJ producer Paul Van Dyk. Maker van Elektronische Dance, want hij laat zijn muziek niet graag in een hokje plaatsen. Timmert al heel lang aan de weg. Van de generatie dj’s waar ook Tiësto bijvoorbeeld in valt. Al in de jaren 90 actief met dance. In 2005 lost hij Tiësto af als beste DJ van de wereld. Velen zullen wel de hits We’re Alive, Tell Me Why en Another Day kennen uit het jaar 2000. In 2003 scoorde hij nog een aardige hit. Van zijn album Reflections draaiden wij ‘Nothing But You’.

In het tweede uur was het tijd voor Lovables met It’s Beautiful, Italo Disco uit 1984. Project van Guiliano Crivellente en Mauro Farina. 2 grootheden in de Italo Disco. Beide heren hebben in 1981 platen- maatschappij SAIFAM opgericht. Via veel sublabels verschenen vele Italo’s. Opgenomen in Mauro Farina’s befaamde Factory Sound Studio, waar heel veel grote Italo Disco Producties werden opgenomen. Mauro Farina nam ook de vocalen voor zijn rekening voor deze track.

 

De klompentips waren 2 uitersten. 
In het eerste uur Spookrijders uit Amsterdam. In juli 1999 trad Spookrijders op tijdens een buurtfeest op het Mercatorplein. Het buurtfeest, waar onder andere ook Brainpower, Rewind, U-Niq aanwezig waren, eindigde in ongeregeldheden. Zeven mensen werden gearresteerd en vier agenten raakten gewond. In een reportage van AT5 noemde hoofdstedelijk politiewoordvoerder Klaas Wilting Spookrijders de aanstichter van de rellen. Het incident wordt sindsdien de Mercator-rellen genoemd.

Als tegenreactie kwamen de Spookrijders met een videoclip voor Klokkenluiders. In deze clip is te zien hoe het trio verkleed als boze politieagenten rondscheurt. Ze bestelen een moeder met klein kind, slaan een arrestant in elkaar, rijden door Amsterdam en gebruiken drank en drugs. TMF weigerde om de clip overdag uit te zenden. Klaas Wilting noemde de video onsmakelijk en de Spookrijders mochten aanschuiven in diverse talkshows zoals Barend & Van Dorp. De clip leverde de Spookrijders naamsbekendheid op. Het nummer werd Megahit op 3FM. De naam Spookrijders was gevestigd, de single werd een hit en bereikte nummer 25 in de Top 40.

In het tweede uur weer eens een track van Rob de Nijs. De track Onweer; Veel mensen zullen dit waarschijnlijk niet weten, maar dit is een cover van het nummer Hotel Room van The Edgar Broughton Band uit 1971. Een psychedelische rockgroep uit Engeland. De Nederlandse bewerking werd gemaakt door Piet Souer, Bert Paige en Ruud Engelander, en zo ontstond de track Onweer van Rob de Nijs.

 

Ode aan de Dode
Verder in de uitzending weer leuke verhalen en anekdotes bij de diverse muziek en deze keer op advies van Marthijs……een ‘ode aan een dode’, Mac Miller. Deze Amerikaanse rapper is afgelopen weekend op 26 jarige leeftijd overleden, vermoedelijk door een drugs overdosis. Mac Miller was de ex-vriend van Ariana Grande, waarmee hij ook de hit “The Way” maakte. Deze relatie is helaas gestrand omdat Ariana Grande geen ‘moeder’ voor Miller wilde spelen, omdat hij des tijds al een drugsverslaving had.

 

De uitzending is terug te luisteren via gemist. (21:00 | 22:00)