Districtsbeker SHO – Unitas ’30

Met de eerste ronde van de districtsbekertoernooi is het (amateur)voetbalseizoen weer echt van start gegaan. In poule 43 is SHO ingedeeld met Alexandria’66, DBGC en Unitas’30. SHO mocht als gastheer optreden voor de ploeg uit Etten-Leur die uitkomt in de zondag tweede klasse waardoor het aanvangstijdstip was bepaald op 17.00 uur. Omdat de voorgaande wedstrijd van de JO19-1 op het hoofdveld te laat was begonnen en ook nog eens flink uitliep kon pas om kwart over vijf worden afgetrapt.

Nadat de bal eenmaal aan het rollen was gebracht was de eerste mogelijkheid voor SHO maar de doelman Goosen bokste de indraaiende bal van Kevin Angel Queijo uit de hoek. JHet leek er op dat SHO snel korte metten wilde maken met de Brabanders maar dat viel toch tegen. ten eerste omdat het tempo van Beijerlandse kant veel te laag bleef en anderzijds omdat Unitas best een aardige ploeg heeft. Dat werd nog benadrukt omdat na een half uur spelen de voorsprong in hoekschoppen voor de geel/zwarten was opgelopen naar 4-0. Nadat het er naar ging uitzien dat de aanwezigen doelpuntloos aan de hamburgers en saté konden viel er in de slotfase van de eerste helft toch nog wat te beleven. De SHO verdediging werd met een diepgespeelde bal verrast, vervolgens profiteerde Roman Witting die met een lage bal in de verre hoek doelman De Vaal het nakijken gaf: 0-1. In de slotminuut van deel één constateerde scheidrechter Til na een hoekschop van SHO hands van een van de Brabantse verdedigers en floot -terecht- voor een strafschop. Rowdy Rijsdijk faalde niet: 1-1.

De tweede helft begon SHO met een wissel. Wilshon Lima, nog maar net aangesloten bij de selectie, werd vervangen door Ricky Bokhoven. De invaller ging op zijn vertrouwde rechterspitspositie spelen waardoor Angel Queijo linkerverdediger werd. SHO leek er meer zin te krijgen en nam het heft nadrukkelijker in handen. Ook werd Jasper Huisman, die er in de eerste helft wat verloren bijliep, meer in het spel betrokken Huisman was na een klein uur dicht bij zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van SHO maar zijn uithaal ketste af op de lat. Een paar minuten later had de van VVGZ overgekomen aanvaller alsnog een groot aandeel in de Beijerlandse voorsprong. Met een perfecte pass bereikte hij Bob Vermunt die Ricky Bokhoven in stelling bracht die simpel kon scoren: 2-1. SHO verzuimde door te drukken en kreeg al snel de rekening gepresenteerd. Danny Lauwen profiteerde optimaal van de falende buitenspelval en joeg de bal buiten bereik van De Vaal in de touwen: 2-2. De wit/zwarten toonden vervolgens maximale veerkracht.
Meteen vanaf de aftrap verzilverde Jasper Huisman bij de tweede paal een voorzet vanaf rechts: 3-2 en had daarmee toch zijn eerste treffer in de hoofdmacht van SHO. Met nadruk in de hoofdmacht omdat Huisman wat langer geleden in de jeugdelftallen van SHO het net met grote regelmaat wist te vinden. Unitas weigerde te capituleren, wist zelfs nog te scoren maar dat feest ging wegens buitenspel niet door. Uiteindelijk bleef de 3-2 op het bord en zet SHO de eerste stap op weg naar de knock outfase van het bekertoernooi.

De andere wedstrijd in poule 43, DBGC – Alexandria’66, eindigde ook in een 3-2 zege voor de thuisclub.
Ook de clubs die bij SHO in de eerste klasse B zijn ingedeeld speelden de eerste bekerronde. Zeven wedstrijden waarbij een ploeg uit 1B was betrokken eindigde in een gelijkspel. Vijf keer viel er een overwinning te noteren en twee clubs bleven met lege handen. Daarmee lijkt het erop dat veel trainers de eerste bekerronde nog nadrukkelijk tot de oefenperiode rekenen. Er volgen dan in ieder geval nog twee ronden om de schade te beperken of alsnog weg te werken.

SHO speelde in de opening van het seizoen voor de eerste keer in de fraaie nieuwe tenue’s waarop de rugnummers in goudkleur zijn opgedrukt. Met de felle zon erop bleek daarvan direct de slechte leesbaarheid. En dat zal met lichtwedstrijden niet veel beter worden.

Opstelling SHO:
Brian de Vaal; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Wilshon Lima; Rowdy Rijsdijk, Ingmar van Bruggen, Larbi el Harouchi; Kevin Angel Queijo, Bob Vermunt, Jasper Huisman.

Wissels:
46’ Ricky Bokhoven voor Wilshon Lima
83’ Giovanni Breevaart voor Rowdy Rijsdijk

Doelpunten:
37’ 0-1 Rowan Witting
44’ 1-1 Rowdy Rijsdijk, strafschop
63’ 2-1 Ricky Bokhoven
73’ 2-2 Danny Lauwen
74’ 3-2 Jasper Huisman

Kaarten:
Scheidsrechter Desley Lit (23) uit Spijkenisse had geel voor Danny Kerpel van SHO en Amaar Nuur en Mike van Noord van Unitas’30.

Dinsdagavond speelt SHO een oefenwedstrijd tegen Barendrecht. Aanvang 20.00 uur op De Bongerd.

Programma poule 43 zaterdag 8 september
Alexandria’66 – SHO 15.00 uur
Unitas’30 – DBGC 17.00 uur