Die Haghe – SHO heeft voortijdig einde

In de tweede competitieronde meteen al een topper. Die Haghe, debutant in de eerste klasse, was gastheer voor SHO. Beide ploegen hadden hun competitie-ouverture weten te winnen. Zoals bekend won SHO met 2-1 van BVCB, maar Die Haghe pakte met 0-2 verrassend de volle winst bij het jarige RVVH (100 jaar, waarvoor ook vanaf deze plaats de felicitaties). Nooit eerder stonden Die Haghe en SHO in competitieverband tegenover elkaar. Toch troffen de ploegen elkaar wel in het bekertoernooi. In november 1970 won Die Haghe met 1-0 van SHO. Toch wel een blamage voor de Oud-Beijerlanders die als kersvers eerste klasser en landskampioen zich door de destijds derde klasser lelijk lieten verrassen.

Trainer Sander Fakkel had te maken met wat personele problemen. Aanvoerder Bob Vermunt en Wilshon Lima bleven licht geblesseerd aan de kant. Door de handbreuk die doelman Brian de Vaal enkele weken geleden met het tweede elftal in de uitwedstrijd bij Heinenoord opliep zat nu de 17-jarige jeugdkeeper Max Herkhof als wissel op de bank.

Als vervangers van eerder genoemde geblesseerden speelden nu Kevin Angel Queijo en Joost Both.
Vanaf de aftrap op het fraai gelegen natuurgrasveld in Den Haag dwong SHO gelijk al een hoekschop af die door de Haagse afweer goed werd verwerkt.

De wedstrijd ging al snel redelijk gelijk op waarbij SHO duidelijk de regie in handen hield.  Veel kansen leverde het allemaal niet op. Mogelijkheden voor SHO waren er via Larbi el Harouchi, de balvuirtuoos kreeg de bal echter onvoldoende onder controle en Joost Both die de bal over het doel roste. Ook de Hagenaars waren dicht bij scoren maar de bal werd uit de doelmond gewerkt. Derhalve werd met dubbelblank de rust gehaald.
Na de doelwisseling ging SHO op jacht naar de volle buit, maar met name de twee reuzen in het hart van de Haagse afweer wilden van geen wijken weten.

De beste mogelijkheid was zo’n tien minuten voor tijd voor invaller Esra Pieters. Maar ook hij kon niet aan de straffe dekking ontkomen. Kort daarna botste scheidrechter Xander Stoffer met de inkomende Ingmar van Bruggen. De middenvelder van SHO was in no time weer opgelapt, maar bij de leidsman duurde de verzorging langer. Toen Stoffer eindelijk overeind was geholpen leek hij het duel te kunnen hervatten. Maar al snel voelde de fluitist, arts in opleiding, dat het niet goed zat in zijn knie en floot voor het einde.
Omdat geen vervanger op sportpark Ockenburgh kon worden gevonden konden de resterende minuten niet meer worden volgemaakt. Een en ander betekent dat SHO nog een keer terug moet naar Die Haghe om alsnog de speeltijd vol te maken.
Zo langs de lijn te horen waren de Haagse supporters niet ongelukkig met het voortijdige einde van de wedstrijd want SHO zat in de fase waarop een -verdiende- voorsprong nog maar een kwestie van tijd leek.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Bob Bison, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Kevin Angel Queijo; Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart, Larbi el Harouchi; Ricky Bokhoven, Joost Both, Jasper Huisman.
Wissels:
75’ Esra Pieters voor Joost Both
Doelpunten:

Kaarten:
Scheidsrechter Xander Stoffer uit Rotterdam had geel voor Danny Kerpel van SHO en Sami Aoulad Said, Sander de Jong en Jesse Bakker van Die Haghe.

02-10-2018 SHO – ASWH
Dinsdagavond speelt SHO een oefenwedstrijd tegen ASWH. Aanvang 20.00 uur.

06-10-2018 SHO – Rijsoord
Zaterdag staat de wedstrijd SHO – Rijsoord op het programma. Vorig seizoen speelden de kraaien in de hoofdklasse maar konden daar het hoofd niet boven water houden. In de laatste vijf jaar was Rijsoord driemaal te gast op de Kikkershoek. SHO won tweemaal (6-1 en 9-0) terwijl de laatste ontmoeting doelpuntloos eindigde. Aanvang 14.30 uur.

Balsponsor
De wedstrijdbal voor de wedstrijd SHO – Rijsoord wordt beschikbaar gesteld door Ligthart Schilders uit Oud-Beijerland. Waarvoor onze dank.

Sponsors van de week
Brussaard Advocaten uit Oud-Beijerland en Smit Mobile Equipment uit Oud-Beijerland zijn bij de wedstrijd van zaterdag sponsor van de week.