Campagne ‘Voor hetzelfde geld’ over goed omgaan met je financiën

In de Hoeksche Waard is de regionale campagne ‘Voor hetzelfde geld’ van start gegaan. Via vrijwilligers, professionals, folders en een website wordt informatie gegeven over waar je terecht kunt voor hulp, worden tips gegeven over goed omgaan met geld en worden ervaringsverhalen ter inspiratie gedeeld.

Voor hetzelfde geld

De start van de campagne is op 26 september bij de SeniorenBeurs in Puttershoek; deze dag gaan voor het eerst professionals en vrijwilligers van de campagne in gesprek met mensen over goed omgaan met geld. Zij nemen de tijd om samen met iemand te kijken hoe je voor hetzelfde geld elke maand wél wat over kunt houden. De komende tijd volgen er meer evenementen voor huishoudens met geldvragen, ondernemers, jongeren en senioren.

Goed omgaan met geld bespreekbaar maken

Een belangrijk doel van de campagne is goed omgaan met geld bespreekbaar te maken. Hoewel 1 op 5 huishoudens in Nederland kampt met financiële problemen, zoekt slechts een klein deel daarvan hulp. De campagne geeft informatie over wat je zelf kunt doen om je geldzaken op orde te brengen, biedt tips om je geldzaken op orde te brengen en maakt overzichtelijk waar je terecht kunt voor hulp.

Samenwerking om schulden te voorkomen

De campagne is een idee van verschillende partijen die in de Hoeksche Waard samenwerken om schulden te voorkomen. De organisaties hebben de handen ineengeslagen om mensen met (beginnende) financiële problemen eerder te signaleren en erger te voorkomen. De samenwerking bestaat uit Dienst Gezondheid & Jeugd, gemeenten Hoeksche Waard, Humanitas Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee, HW Wonen, Rabobank Het Haringvliet, Welzijn Hoeksche Waard en WIHW. 

Warme samenwerking

De samenwerkende organisaties geven mensen informatie via de campagne en werken samen met hun dienstverlening. Als iemand bij een organisatie aanklopt met een vraag, zorgen de samenwerkingspartners ervoor dat diegene ook hulp krijgt bij de andere organisaties als dat nodig is.