Basiscursus paddenstoelen

|17 en 27 oktober|

Voor wie meer wil weten over deze intrigerende wereld van zwammen en schimmels, verzorgt het HWL de komende herfst een korte beginnerscursus. Tijdens een viertal bijeenkomsten willen enkele leden van de paddenstoelenwerkgroep u graag wegwijs maken in de wondere wereld van de paddenstoel. Aan bod komen vragen als: Wat is een paddenstoel nu eigenlijk? Waar en hoe groeien ze? Wat is hun functie in de natuur en hoe planten zij zich voort? Inmiddels hebben zich reeds voldoende deelnemers aangemeld. De cursus gaat dus zeker door. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Cursusinformatie

De cursus bestaat uit twee theorieavonden in het NLC in Numansdorp en twee praktijkexcursies op de daaropvolgende zaterdagen. Tijdens de avonden is er ook volop ruimte voor praktische doe-opdrachten.

De cursus wordt gegeven door Kees van den Berg, Marjon Kunst en Sjoerd Reinstra. De volgende data zijn ingepland: • Cursusavonden op woensdag 17 en 24 oktober van 19.30 – 22.00 u. • Excursies op zaterdag 20 en 27 oktober van 9.30 – 12.00u./13.00u. Tijdens de excursies bezoeken we Park De Laning in Oud-Beijerland en het Liesbos bij Breda. De kosten voor de cursus bedragen slechts €20,– voor HWL-leden, en €30,– voor niet-leden. Vragen en aanmeldingen voor de cursus kunt u per e-mail u sturen naar: paddenstoelen@hwl.nl. U ontvangt dan alle verdere informatie. Voor vragen kunt u ook bellen met Sjoerd Reinstra (0186-602357).