Van’t jaer is’t geel

Afscheid gemeente Strijen met een geel lint aan activiteiten

Eind dit jaar, 2018, houdt de gemeente Strijen op te bestaan. Wij gaan over in de gemeente Hoeksche Waard. Eeuwen van historie als gemeente sluiten we af, maar de kracht van Strijen blijft bestaan! En dat Strijen en Strijenaren kracht hebben gaan wij dit jaar nog aantonen. Vanaf de Herfstmarkt in september tot Oudejaarsdag organiseren we een aantal bijzondere activiteiten voor en door de inwoners van de gemeente Strijen. Daarbij hebben we een leidend thema (of eigenlijk: een leidende kleur): Van’t jaer is’t geel!

Omdat de activiteiten voor iedereen in Strijen bedoeld zijn, nodigen wij alle inwoners van onze gemeente uit om met leuke ideeën te komen die kenmerkend zijn voor Strijen. Deze initiatieven kunnen met een financiële bijdrage van de gemeente worden georganiseerd. De kleur geel moet daarbij de basis zijn voor een (geel) lint aan activiteiten door de hele gemeente! Het aanmelden van de ideeën kan op de website www.vantjaeristgeel.nl.

Oktober

In oktober kleurt de gehele gemeente Strijen geel. Alle inwoners worden uitgenodigd mee te doen door hun huis, de straat, de school of de werkomgeving geel te versieren. Tijdens de Herfstmarkt op 1 september aanstaande, wordt aan de Strijenaren slingers met gele vlaggetjes uitgedeeld. De straat met de meest creatieve en gele versiering maakt kans op de straatprijs. Deze wordt in november uitgereikt.

November

Voordat de straatprijs wordt uitgereikt gaan we eerst nog als Strijense gemeenschap op de foto. Deze foto wordt vanuit de lucht gemaakt. Zodat wij goed kunnen laten zien dat de gemeente Strijen het gele hart vormt van de Hoeksche Waard. We doen dan ook meteen een recordpoging: de meeste mensen met een gele kerstmuts op. De aanmelding bij het World Guinness Book of Records is alvast gedaan.

December

In de eerste week van de kerstvakantie willen wij graag lekker schaatsen! Daarom leggen wij een tijdelijke ijsbaan aan van écht ijs, zodat iedereen hiervan gebruik kan maken.

Herinnering

Alle inwoners worden verder uitgenodigd om een mooi verhaal of herinnering over de gemeente Strijen te delen. Dit kan via de projectwebsite: www.vantjaeristgeel.nl of door het verhaal in te leveren bij het museum Het Land van Strijen, Kerkstraat 45 in Strijen. Het museum is geopend op vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur.