SHO goed van start.

SHO – VVGZ
SHO trapte de voorbereinding op dinsdagavond 14 augustus af tegen VVGZ. De Zwijndrechters waren vorig seizoen nog competitietegenstander van SHO. Op het Noordpark trokken de Vogels met 2-1 aan het langste eind maar op 7 april nam SHO op de Kikkershoek met 5-1 een duidelijke en op dat moment, gezien de stand op de ranglijst, broodnodige revanche.
Trainer Sander Fakkel begon met elf bekende gezichten, de nieuwkomers begonnen vooralsnog op de bank.
Opvallend wel dat Marvin Lems de rechtsachter positie innam. Lems miste het vorige seizoen goeddeels door een hardnekkige blessure.
Na ruim een kwartier nam Larby el Harouchi na een fraaie aktie het openingsdoelpunt van het seizoen voor zijn rekening: 1-0. Vorig seizoen ging die ”eer” naar Rohaindrick Hooi die toen tegen DCV het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.
Na de pauze kwamen ondermeer de nieuwkomers Peter Konings (keeper, ex Piershil), Danny Kerpel (verdediger ex Spijkenisse) en Jasper Huisman (aanvaller ex VVGZ…) in het veld.
SHO bleef ook in het tweede bedrijf de bovenliggende partij. Na eerst nog een afgekeurde goal van Dylan de Vroed viel na driekwart wedstrijd de definitieve beslissing. Nadat de Zwijndrechtse sluitpost drie achtereenvolgende inzetten kon pareren had hij tegen de uithaal van Giovanni Breevaart geen verweer: 2-0.

Roda’46 – SHO
Gedurende het driedaagse trainingsweekend in Arnhem stond op zaterdag 18 augustus een uitstapje naar Leusden op het programma voor een oefenduel tegen Roda’46. De gastheren speelden zes seizoenen in de eersteklasse, degradeerden toen en slaagden erin om afgelopen jaargang via de nacompetitie meteen weer te promoveren. Roda zal komend jaar in de 1e klasse A uitkomen.
Dit keer stonden van de nieuwelingen Danny Kerpel en Jasper Huisman aan de aftrap. Ook weer van de partij was Robin Winkels die na oktober vorig jaar wegens blessures niet meer in aktie kwam. De wedstrijd ging een half uur gelijk op waarna Roda wat sterker werd. Het leverde in de 35e minuut na een goed opgezette aanval de 1-0 voorsprong op voor de thuisclub. Maar nog voor de onderbreking kwam SHO langszij. Vanaf de punt van de zestien kreeg SHO een vrije trap te nemen. Kevin Angel Queijo zag dat de keeper bepaald niet goed stond en draaide de bal over de muur in de openliggende korte hoek: 1-1.
Ook nu weer de nodige wissels in het tweede bedrijf.
Na een minuut of tien weer een voorsprong voor Roda. Een geweldige uithaal van een meter of twintig was doelman Niels Steehouwer te machtig: 2-1. Nadat de sluitpost van SHO met een uitstekende reflex een grotere achterstand voorkwam viel halverwege de tweede helft de nieuwe gelijkmaker.
Uit een voorzet van Rohaindrick Hooi, ditmaal opererend als rechtsbuiten, werkte Bob Vermunt de bal in het doel: 2-2, wat ook de eindstand werd van een ongetwijfeld voor de technische staf nuttige wedstrijd. Opvallend: Danny Kerpel maakte als enige speler de volle negentig minuten vol.