Robey-Cup 2018 van start gegaan

Dinsdagavond 21 augustus werd de eerste ronde afgewerkt voor de Robey-Cup 2018. Vorig jaar is het toernooi ontstaan vanwege het jubileumjaar van het sportmerk en werd Heinenoord winnaar met een één doelpunt beter doelsaldo dan nummer twee, SHO.

Dit keer waren er negen deelnemers en werd op drie locaties gespeeld, t.w. bij SSS, SV Poortugaal en Sparta.
De speellocatie voor SHO was Poortugaal met als tegenstanders de gastheren en Zinkwegse Boys. Het trio ploegen speelde ieder twee wedstrijden van drie kwartier.
Afgetrapt werd met SV Poortugaal – Zinkwegse Boys. Al snel bleek het verschil tussen de eerste en vierde klasse, de thuisclub kwam al heel snel aan de leiding en de Zinkweg kwam er nauwelijks aan te pas. Uiteindelijk stond er na vijfenveertig minuten een uitslag van 4-0 op het bord.

Na een kwartiertje rust konden de Boys weer aan de bak tegen SHO. Trainer Sander Fakkel had, ondermeer vanwege het net afgesloten trainingsweekend, besloten om met twee teams af te reizen en begon de Beijerlandse derby met het tweede elftal. Van meet af aan nam SHO het heft in handen wat resulteerde in aan aantal hoekschoppen en een kans voor Davey Lodder die door de Zinkwegse doelman werd gekeerd. Na vier minuten brak Dylan de Vroed de score open door een corner ven Dedier Bos binnen te koppen: 1-0. Nadat doelman Peter Konings de doorgebroken Martijn van Zuuren knap van scoren had afgehouden zorgde Timo van Bennekom voor de 2-0.
SHO verzuimde daarna om de teller flink te laten oplopen. Volgens de spelregels van het toernooi tellen de doelpunten ook mee in het puntentotaal.
Na nog een uitval van de Boys ging de bal op de stip bij SHO. Martijn van Zuuren zag zijn inzet echter gepareerd door Peter Konings, al werd de rebound alsnog verzilverd: 2-1. Vervolgens werd een handvol mogelijkheden om zeep geholpen door de wit/zwarten maar zorgde Dylan de Vroed in de slotfase voor de 3-1 eindstand.
In de slotwedstrijd tegen Poortugaal stuurde Fakkel zijn eerste selectie het veld in. Het eerste kwartier was SHO de bovenliggende partij maar slaagde er niet in om op voorsprong te komen.

Halverwege de wedstrijd werd balverlies aan SHO kant afgestraft met een fraaie bal over de uitkomende doelman De Vaal. Het restant van de wedstrijd werd daarna rommeliger met veel kleine maar irritante overtredingen van weerskanten. Daardoor viel er nauwelijks nog een goed lopende aanval waar te nemen en werd het er voor de schaars resterende aanwezigen bepaald niet leuker op. In de slotseconde werd het nog 2-0 voor de nieuwe fusieclub waarmee zij poulewinnaar werden. SHO eindigde als tweede en Zinkwegse Boys als derde.

Zaterdag zijn de finalewedstrijden bij Heinenoord op sportpark de Tienvoet. Het programma ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:
11.00 uur SSS – Zinkwegse Boys (plaats 7-9)
12.00 uur Zinkwegse Boys – Rhoon (plaats 7-9)
13.00 uur Rhoon – SSS (plaats 7-9)
14.00 uur ‘s Gravendeel – SHO (plaats 4-6)
14.00 uur Heinenoord – SV Poortugaal (plaats 1-3)
15.00 uur SHO – Zestienhoven (plaats 4-6)
15.00 uur SV Poortugaal – Sparta (plaats 1-3)
16.00 uur Zestienhoven – ‘s Gravendeel (plaats 4-6)
16.00 uur Sparta – Heinenoord (plaats 1-3)