Passie gevonden in de zorg door project Sterk in je werk

“Ik heb het nu ontzettend naar mijn zin als gastheer bij deze mensen. Het is geen baan, het is mijn roeping,” aldus Evert-Jan Harskamp uit Dordrecht. Door het project Sterk in je werk ontdekte hij zijn passie voor werken in de zorg.

Dit project is er voor mensen die altijd al in de zorg hebben willen werken, maar (nog) niet beschikken over de juiste opleiding. Via het project komen deelnemers in contact met een gratis loopbaancoach. Ook in de regio Drechtsteden hebben veel deelnemers baat gehad bij deze gratis loopbaanondersteuning. De behaalde successen zijn voor de organiserende partijen aanleiding om dit project te verlengen!

Een nieuwe carrière

Dordtenaar Evert-Jan van Harskamp (60) heeft gebruik gemaakt van de loopbaancoach via Sterk in je werk. Hij werkte jaren bij een koffiebranderij. Toen hij vorig jaar juli thuis kwam te zitten besloot hij vrijwilligerswerk bij Het Spectrum de Sterrenlanden te gaan doen. Werken in de zorg bevalt hem zo goed dat hij van dit werk fulltime zijn beroep wil maken. Sterk in je werk hielp hem met een aantal stappen op weg.

Niet stilzitten

Zijn oude buren zaten in Het Spectrum de Sterrenlanden en daar ging hij informeren naar de mogelijkheden. Hij werd hier aangenomen als vrijwilliger en mocht als gastheer met mensen met dementie aan de slag. Toen deze vrijwilligersfunctie werd omgezet in een betaalde parttime functie solliciteerde Evert-Jan en werd hij voor 20 uur aangenomen. Hij werkt met veel plezier en toewijding op deze afdeling, maar heeft nu nog voor een deel een WW uitkering. Dat wil hij niet. “Ik wil werken voor mijn geld, zo ben ik opgevoed!”

Loopbaancoach

Evert-Jan hoorde over Sterk in je werk, hij bekeek samen met een ervaren loopbaanadviseur waar hij goed in is én hoe hij dat kan laten zien aan een werkgever in de zorg. De loopbaancoach helpt hem met praktische zaken, zoals zijn CV bijwerken en zijn LinkedIn-profiel vullen. Daarnaast houdt zij hem op de hoogte als ze een geschikte vacature ziet en heeft ze hem bij diverse zorginstellingen geïntroduceerd.

Droombaan

Over zijn droombaan is Evert-Jan heel duidelijk. “Ik heb het nu ontzettend naar mijn zin als gastheer bij deze mensen. Het is geen baan, het is mijn roeping. Ik krijg zoveel waardering van deze mensen met dementie, maar ook van de verzorging. Er is een groot stuk rust ontstaan op de afdeling.” Fulltime aan de slag in de zorg, dat is zijn droom! In de toekomst wil Evert-Jan graag een opleiding volgen, zodat hij meer mogelijkheden heeft om te werken in de zorg. Mensen met dementie vertonen soms moeilijk gedrag. Hij wil graag leren hoe hij daar goed mee omgaat. Hij hoopt zich de komende jaren fulltime in te kunnen zetten voor de zorg. Sterk in je werk heeft hem geholpen daar de juiste stappen voor te ondernemen.

Aanmelden

Wil jij zorgen voor anderen? Weet je nog niet goed waar je moet beginnen? Werk je als vrijwilliger in de zorg en wil je daar als professional aan de slag? Of werk je al in de zorg, maar zou je eens willen sparren over je loopbaan? Meld je dan aan voor een gratis loopbaantraject via www.sterkinjewerk.nl.