OSV ziet CION met overwinning vertrekken

OSV Oud-Beijerland heeft dinsdagavond op sportcomplex “Olympia” de oefenwedstrijd tegen het Vlaardingse CION verloren. Onder prima voetbalomstandigheden trok de Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal met 2-3 (2-2) aan het kortste eind.

Het team van trainer Najim Nasri, dat evenals OSV het afgelopen seizoen het kampioenschap in de vierde klasse (4F) mocht vieren, kwam al in de 8e min. verrassend op voorsprong. Spits Nick Buuron toornde bij een vrije trap hoog boven de OSV-verdediging uit en wist de bal onhoudbaar voor doelman Roeland de Vries tegen de touwen te koppen: 0-1. De thuisploeg kreeg al snel de kans om op gelijke hoogte te komen toen Ilyas Edir in de 10e min. binnen de “16” ten val werd gebracht. John van Tiggelen zag zijn door arbiter Jacques Kleinkramer toegekende strafschop echter via de doelman en de lat gekeerd worden. Maar in de 25e min viel de gelijkmaker alsnog toen Nicolas Pane een slordigheidje in de CION-afweer resoluut afstrafte: 1-1. Toch namen de bezoekers in de 35e min. opnieuw de leiding en wederom was het Nick Buuron, die trefzeker was. Vanaf de middenlijn mocht hij alleen op het OSV-doel afgaan en de OSV-doelman passeren: 1-2. Niet lang bleef deze score op het bord staan, want nauwelijks 3 minuten later was het Ilyas Edir, die binnen de “16” kans zag de CION-doelman te verschalken: 2-2. In de tweede helft werden er aan beide zijden de nodige wissels doorgevoerd en werden ook de doelkansen schaarser. Het was uiteindelijk Rachid Lartey, die zich in de 69e min. met een prima volley tot matchwinner voor CION mocht laten kronen: 2-3.

Komende zaterdag 18 augustus komt OSV op sportcomplex “Olympia” om 14.30 uur weer in actie tegen Drechtstreek (2F). De grote selectie van OSV zal zich op dinsdagavond 21 augustus a.s. splitsen en zowel aantreden in en tegen Zwartewaal als tegen Hermes DVS in Schiedam. Op donderdag 23 en zaterdag 25 augustus zal OSV vervolgens deelnemen aan het ‘Theo van Mourik Memorial Tournament’ bij LMO.

OSV Oud-Beijerland – CION 2-3 (2-2): 8. Nick Buuron 0-1; 25. Nicolas Pane 1-1; 35. Nick Buuron 1-2; 38. Ilyas Edir 2-2; 69. Rachid Lartey 2-3.

OSV Oud-Beijerland: Roeland de Vries – Jock de Burgo, Youri van Ruiven (79. Jeffrey Tewelde), Alex Ruitenberg en Laurent Brethouwer – Tim Wiendels, Ilyas Edir (75. Patrick Korpel) en Jeffrey Tewelde (46. Bas Koelemeijer) – Patrick Korpel (46. Rens Burgwal), John van Tiggelen (60. Levi Groeneweg) en Nicolas Pane (46. Alex Munvaneza).