OSV Oud-Beijerland wint ruim van YVV ‘de Zwervers’

OSV Oud-Beijerland heeft donderdagavond 23 augustus 2018 tijdens het bij LMO gehouden ‘Theo van Mourik Memorial Tournament’ een ruime overwinning behaald tegen YVV de Zwervers (3C). De Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal zegevierde na een 1-2 ruststand uiteindelijk overtuigend met maar liefst 1-11. Vanaf de aftrap maakte OSV vanavond haar bedoelingen met het team van trainer Wim Eilander snel duidelijk. Tegen de straffe wind in gunde het de tegenstander amper de tijd om in balbezit te komen.
Al in de 4e min. leidde balverlies in de Zwervers-verdediging dan ook tot een vroege voorsprong. Shurnel François ontfutselde de bal en was tevens de koele afmaker: 0-1. Een minuut later was het al weer raak, toen Stephan Baaij ditmaal met een strakke pass over de grond Shurnel François richting het vijandelijke doel dirigeerde: 0-2. OSV schiep zich in rap tempo de nodige kansen, maar de juiste richting ontbrak ook om het Zwervers-doel te doorboren. In de slotminuut kwam de Zwervers zelfs terug in de wedstrijd toen Jay Falix bij een snelle uitval OSV-doelman Tom Kukler met een schot in de verre hoek wist te passeren: 1-2.

De neervallende regen inspireerde OSV blijkbaar om ook in de tweede helft het tempo hoog te houden. Binnen de minuut was het Jan Jaspers die aan het eind stond van een vlot lopende aanval: 1-3. Amper vijf minuten later liet Stephan Baaij met een schot vanaf 25 meter de Zwervers-doelman opnieuw de bal uit het net halen (1-4) en weer een minuut later was het Marco van Daalen, die vanaf de achterlijn Shurnel François met een voorzet op maat bediende: 1-5. Terwijl de wisselspelers al klaar stonden om in te vallen was het Ricardo Danning, die in de ‘16’ nog kans zag de bal in het dak van het doel te schieten: 1-6.
In het laatste kwartier liep de score vervolgens snel verder op. John van Tiggelen (uit vrije trap), Ilyas Edir (na voorzet op maat van Marco van Daalen), John van Tiggelen (na pass binnendoor van Ilyas Edir), Thomas Lagerweij (na tikkie breed van Stephan Baaij in de ‘16’) en Ilyas Edir (na een individuele actie) tilden de score naar een 1-11 eindstand. Komende zaterdag speelt OSV in een andere samenstelling om 15.00 uur tegen DRL (3C), dat vanavond met 1-1 gelijk speelde tegen LMO. Een tweede selectie van OSV zal al om 12.30 uur aantreden tegen een tweede selectie van LMO. YVV De Zwervers – OSV Oud-Beijerland 1-11 (1-2): 4. Shurnel François 0-1; 5. Shurnel François 0-2; 45. Jay Falix 1-2; 46. Jan Jaspers 1-3; 52. Stephan Baaij 1-4; 53. Shurnel François 1-5; 62. Ricardo Danning 1-6; 76. John van Tiggelen 1-7; 78. Ilyas Edir 1-8; 83. John van Tiggelen 1-9; 88. Thomas Lagerweij 1-10; 89. Ilyas Edir 1-11.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Youri van Ruiven, Loek Visser, Ricardo Danning (63. Wesley Koedam) en Alex Ruitenberg (46. Tim Wiendels) –– David Pieters (63. Thomas Lagerweij), Ilyas Edir en Stephan Baaij –– Marco van Daalen, Jan Jaspers en Shurnel François (63. John van Tiggelen).