OSV Oud-Beijerland start oefencampagne met overwinning

OSV Oud-Beijerland is op zaterdag 11 augustus de voorbereiding gestart met een oefenwedstrijd tegen de Dordtse vierdeklasser GSC/ODS (4G). Een lekker zonnetje en een stevige bries zorgden voor een aangename voetbaltemperatuur op het kunstgrasveld. Vanaf de aftrap nam de Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal het initiatief en schiep het team zich een aantal serieuze doelkansen De GSC/ODS-doelman en de doelpaal stonden aanvankelijk succes in de weg. Maar in de 20e min. waren de bezoekers wel succesvol. Een steekpass van Ilyas Edir zette Jan Jaspers in de “16” vrij voor het doel en dat betekende prompt de 0-1. Dit was ook de ruststand.

Meteen na het begin van de tweede helft was het de thuisploeg die verrassend langszij kwam. Het was linkspoot Djim Kammerman, die met een uithaal vanaf 20 meter op fraaie wijze OSV-doelman Tom Kukler het nakijken gaf: 1-1. Al snel kwamen de bezoekers wederom op voorsprong. Opnieuw was het Jan Jaspers, die ditmaal met een afstandsschot in de rechterbovenhoek voor de 1-2 zorgde. Na een korte drinkpauze liep de score vervolgens snel op. In de 71e min. was het Thomas Lagerweij die een voorzet vanaf de rechterkant van Loek Visser op fraaie wijze binnenschoot: 1-3. Ook Shurnel François, die zijn schot vanaf de 16-meterlijn van richting veranderd zag worden, pikte in de 83e min. zijn doelpuntje mee: 1-4. Twee minuten later was het diezelfde Shurnel, die na een breedtepass Thomas Lagerweij de eindstand op het scorebord zag brengen: 1-5.

Komende dinsdagavond 14 augustus speelt OSV op sportcomplex “Olympia” om 20.00 uur tegen derdeklasser CION (3C) uit Vlaardingen en zaterdagmiddag 18 augustus a.s. om 14.30 uur op sportcomplex “Olympia” tegen tweedeklasser Drechtstreek (2F) uit Papendrecht.

GSC/ODS – OSV Oud-Beijerland 1-5 (0-1): 20. Jan Jaspers 0-1; 49. Djim Kammerman 1-1; 55. Jan Jaspers 1-2; 71. Thomas Lagerweij 1-3; 83. Shurnel François 1-4; 85. Thomas Lagerweij 1-5.

Opstelling OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler – Loek Visser, Bas Koelemeijer (46. Wesley Koedam), Jordi van Marion (25. Youri van Ruiven) en Jurriaan Lindhout – David Pieters (46. Tim Wiendels), Ilyas Edir (46. Thomas Lagerweij) en Stephan Baaij – Marco van Daalen (75. Shurnel François), Jan Jaspers en Shurnel François (46. Rens Burgwal).