OSV Oud-Beijerland na rust langs Zwartewaal

OSV Oud-Beijerland heeft dinsdagavond 21 augustus in Zwartewaal in de tweede helft toegeslagen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal zegevierde na een 0-0 ruststand uiteindelijk met 2-6. Bijna de gehele (fitte) selectie kwam vanavond in actie, verdeeld over twee wedstrijden.
Na een onwennige eerste helft zonder doelpunten was het Stephan Baaij, die kort na de aftrap al voor de 0-1 zorgde. Niet veel later was het Rens Burgwal die de 0-2 liet aantekenen. De vleugelaanvaller liet zich vervolgens gelden door ook de 1-3 en 2-4 binnen te schieten. Nadat Jan Jaspers de 2-5 liet noteren, was het John van Tiggelen, die na een combinatie met Rens Burgwal voor de 2-6 eindstand zorgde.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler – Jock de Burgo, Jordi van Marion (46. Youri van Ruiven), Wesley Koedam en Alex Ruitenberg — Jeffrey Tewelde (46. David Pieters), Thomas Lagerweij (46. Stephan Baaij) en Ricardo Danning (46. Jan Jaspers) -– Marco van Daalen (46. Shurnel François), Levy Groeneweg (46. John van Tiggelen) en Rens Burgwal.


In Schiedam oefende een tweede team onder leiding van Peter Boon tegen Hermes DVS op (een voor het eind van dit jaar te verlaten) sportpark Harga. Het was even wennen op de verre van egale grasmat. Binnen het kwartier stond er al een 2-0 stand op het scorebord. De eerste tegentreffer viel al na 6 min. uit een terecht gegeven strafschop na een botsing binnen de “16” en een slippertje door het centrum leidde vervolgens in de 14e min. tot de tweede treffer.

De tweede helft werd gespeeld op het kunstgrasveld en dat ging de bezoekers duidelijk beter af. Uit een pass van Alex Munvaneza schoot Nicolas Pane in de 63e min. de 2-1 binnen. Ook een gelijkmaker zat er nog in, toen Alex Munvaneza in de 85e min. binnen de “16” werd gevloerd. Het slachtoffer nam zelf de toegekende strafschop, maar zag deze door de HDVS-doelman uit de hoek gedoken worden.

OSV Oud-Beijerland: Marvin Rooijakkers –– Mitchel Dirkx (77. Koen Scheurwater), Koen Scheurwater (46. Tim Wiendels), Lars Lijten (60. Alex Munvaneza) en Matthijs Boon –– Yaromir van Maaren, Gert-Jan de Jong en Remi Smulders (46. Nicolas Pane) –– Patrick Schilperoord (80. Remi Smulders), Rory Goudswaard (25. Björn Lijten) en Nick van Dijk.

Komende donderdagavond 23 augustus (aanvang 19.30u. tegen YVV de Zwervers) en zaterdag 25 augustus (aanvang 15.00u. tegen DRL) zal OSV de vorig jaar gewonnen wisselbeker verdedigen tijdens het ‘Theo van Mourik Memorial Tournament’ bij LMO aan de Smeetslandseweg. Ook een tweede selectie van OSV zal zaterdag om 12.30u. in actie komen tegen een selectie van LMO.