OSV Oud-Beijerland en Drechtstreek in evenwicht

OSV Oud-Beijerland heeft zaterdagmiddag op sportcomplex “Olympia” de punten gedeeld met Drechtstreek (2F). De Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal moest zich in een bij vlagen aantrekkelijk duel tevreden stellen met een 1-1 (1-1) eindstand.

Mede door het aanvallende spel van het team van trainer Miguel Muñoz ontspon zich in de eerste helft voor de ‘echte’ voetballiefhebber een hele leuke wedstrijd met goed en snel combinatiespel. Ook arbiter Peter van der Born voelde de onderlinge, sportieve sfeer in het veld prima aan en gaf beide teams volop gelegenheid om te voetballen.

De thuisploeg had in het eerste half uur overigens het beste van het spel, maar wist dit slechts in één doelpunt tot uitdrukking te brengen. Een goede actie over de linkerkant van Shurnel François eindigde in de 19e min. met een voorzet op de meegelopen Levy Groeneweg, die in de ‘16’ knap raak schoot: 1-0. Het was ook Shurnel François, die in de 26e min. na een hakbal van Levy Groeneweg vrij voor de Drechtstreek-doelman kon opduiken, maar zijn schuiver uiteindelijk naast het doel zag eindigen.
Toch kwamen de bezoekers in de 34e min. langszij. Een goed uitgevoerde aanval over de rechterkant leverde een scherpe voorzet op van rechtsback Jorn van Drimmelen, die bij de eerste paal op fraaie wijze door aanvoerder Mark Kunst werd binnen ‘gechipt’: 1-1.
De thuisploeg had het even moeilijk om deze tegenslag te verwerken en zag het vertrouwen bij de bezoekers langzaam groeien. Maar het was opnieuw Shurnel Fran̤ois, die in de 38e min. Рna een pass binnendoor van Ilyas Edir Рzijn diagonale inzet op de rechterdoelpaal zag eindigen.

De tweede helft stond vervolgens voor beide teams in het teken van speelminuten maken en zoals gebruikelijk leverde dit een geheel ander spelbeeld op. Drechtstreek zag in de 56e min. een inzet op de OSV-doellat boven de debuterende A-junior Marvin Rooijakkers belanden en aan de andere kant was het Rens Burgwal, die in de 84e min. een voorzet van John van Tiggelen van (heel) dichtbij ‘slechts’ in de ballenvanger wist te jagen.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd in het kader van de voorbereiding. Drechtstreek zal in de bekerronde achtereenvolgens RVVH (1B), Sliedrecht (1C) en DCV (2D) treffen. Komende dinsdagavond 21 augustus zal OSV de grote selectie splitsen en zowel aantreden in en tegen Zwartewaal als tegen Hermes DVS in Schiedam. Op donderdag 23 (YVV de Zwervers) en zaterdag 25 augustus (DRL) zal OSV de wisselbeker verdedigen tijdens het ‘Theo van Mourik Memorial Tournament’ bij LMO aan de Smeetslandseweg.

OSV Oud-Beijerland – Drechtstreek 1-1 (1-1): 19. Levy Groeneweg 1-0; 34. Mark Kunst 1-1.

OSV Oud-Beijerland: Marvin Rooijakkers – Jock de Burgo (46. Tim Wiendels), Loek Visser, Youri van Ruiven (63. Jeffrey Tewelde), Alex Ruitenberg (57. Laurent Brethouwer) – David Pieters (63. Patrick Korpel), Ilyas Edir (63. Nicolas Pane) en Stephan Baaij – Marco van Daalen (63. Rens Burgwal), Levy Groeneweg (57. John van Tiggelen) en Shurnel François (63. Alex Munvaneza).