Nieuwe kamers bij Villa Augustus op het Wantij

Eeuwenlang was het Groothoofd, niet ver van de Watertoren, op de noordpunt van Dordrecht, het trefpunt van reizigers, schrijvers en schilders. Ze keken uit over het magnifieke kruispunt van rivieren, waarboven wolken zich opstapelden. Velen beweerden hier het gezicht van Holland te hebben gevonden. Lucht, land en water zijn breed en ver in één oogopslag. De reflectie op de enorme waterplas geeft bovendien een bijzonder, ondefinieerbaar licht. Sommigen noemen het Dordts licht – Frits Baarda.                 

Kijkend uit de ramen van de kamers op het noordwesten met uitzicht op het Wantij kun je een deel van de rivieren volgen. Daar zal de hotelgast bovenstaande sensatie ten deel vallen. De zonsondergang is spectaculair te noemen. De kamers aan de zuidoost kant hebben uitzicht op de moestuin. Een rustgevend tafereel: mensen die in de tuin werken en wandelen, met op de achtergrond het restaurant in het pompgebouw. Er zijn kamers in de bijgebouwen, kamers in de tuin en kamers op het water. Dan zijn er nog twee bijzondere kamers: de Giardino Segreto; een geheime tuin, met een tuinhuisje. En de Lantarenkamer met het panorama-uitzicht vanaf het dak van de toren. Deze overziet Dordrecht in een weids uitzicht. Bij helder weer is de Euromast in Rotterdam te zien.

Nieuwe kamers bij Villa Augustus op het Wantij

Acht nieuwe kamers bij Villa Augustus op het Wantij, de Waterkamers. Vanaf het begin af aan was er de wens om iets met het water te doen. Die wens is met de kamers op de Admi in vervulling gegaan. De gemeente Dordrecht heeft een haventje gegraven naast de brokstukkenmuur. Bij het hek van de tuiningang ligt nu het voormalig kantoorschip van de sleepdienst Gerrit J. Eerland uit Rotterdam, destijds onderdeel van het berging- en sleepbedrijf Smit, inmiddels overgenomen door Boskalis. Het ponton waarop het schip is gebouwd dateert uit 1903. Haar naam dankt de Admi aan de kleinkinderen van de heer Gerrit Eerland, Aad en Mia. Hoewel… het verhaal gaat ook dat de naam zou verwijzen naar het feit dat het schip ooit in het Boerengat aan de Rotterdamse Admiraliteitskade lag.

Hoe het ook zij hier in het Wantij krijgt de Admi nu haar tweede leven.