Nieuw seizoen Galerie De Opkamer

|2 september|

Zondag 2 september start om 15.00 uur het nieuwe seizoen in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam van Eelse Bies met een expositie van Jessica Telgt, schilderijen, en Margot Deden, keramiek.

Jessica Telgt, lid van de Hoekschewaardse kunstenaars , volgde haar opleiding aan de Willem de Kooning academie te Rotterdam en studeerde af in de disciplines tekenen en schilderen al heeft ze ook de nodige grafische vaardigheden in haar pakket zitten. Natuur en mensen zijn haar inspiratiebronnen. Haar werk kan getypeerd worden als abstract met figuratieve elementen. De cyclus aarde, water, vuur en lucht zijn daar zeer kleurrijke voorbeelden van met een oproep aan de kijker om vanuit nieuwsgierigheid de eigen fantasie alle ruimte te geven.

Margot Deden, ook lid van de Hoekschewaardse kunstenaars, exposeert met keramische maskers, dierfiguren en droedels, welke door Hetty Bouman in haar atelier gebakken worden. Verder schildert zij en tekent model bij Pictura in Dordrecht. Haar inspiratie vindt ze onder meer in een grote verzameling knipsels en in haar wat zij noemt “mijn visuele dagboek”. Een dagboek met tekeningen, schetsjes, vakantiefoto’s en gedichten als een verzameling belevenissen uit haar leven waarin “ kunst en kids” een hoofdrol spelen.

De expositie duurt tot eind oktober.

De galerie(www.galeriedeopkamer.nl) is open op de eerste zondag van de maand en tussendoor op afspraak: 06 38928155.

Zie ook: www.hoekschewaardsekunstenaars.nl