Mevrouw (Corrie) Zwartbol benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vandaag 24 augustus 2018 werd mevrouw Zwartbol benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving deze Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Jan Luteijn van Cromstrijen tijdens de feestelijke afsluiting van de huttenbouw. Mevrouw Zwartbol is 14 jaar secretaris en vrijwilliger bij de Stichting NU. En is sinds 2009 vrijwilliger bij de ‘Doorkomst Roparun Numansdorp’.

In zijn toespraak lichtte de burgemeester haar enorme inzet en organisatievermogen toe: “Haar vrijwilligerswerk loopt als een rode draad door haar leven. Het is een manier van leven geworden. De huttenbouw is het grootste evenement waar jaarlijks meer dan 300 kinderen aan meedoen. Dit is een hele klus: vergunningen, EHBO, programmering, heftrucks, afvalcontainers etc. regelen. Mevrouw Zwartbol zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. En altijd met een enorme betrokkenheid en plezier. Zij is één van de motoren achter dit geweldige dorpsevenement waar wij als gemeente ook enorm trots op zijn.”

Daarnaast zet mevrouw Zwartbol zich in als vrijwilliger voor ‘Doorkomst Roparun Numansdorp’. Zij heeft eraan bijgedragen dat de Roparun een groot gebeuren in Numansdorp is geworden. De afgelopen jaren heeft deze activiteit al meer dan 30.000 euro opgeleverd.

Er zijn nog meer evenementen waar mevrouw Zwartbol haar steentje aan bijdraagt. In de winter voor de jeugd filmavonden en de kinderdisco’s, en in de lente de avondvierdaagse.

Zij steekt zoveel tijd en energie in het vrijwilligerswerk dat het haar levenswerk is geworden om van Numansdorp een leuk dorp te maken met veel activiteiten. Voor mevrouw Zwartbol is een Koninklijke Onderscheiding zeker op zijn plaats.