Gemeenten Hoeksche Waard en politie slaan handen ineen tegen auto-inbraken

Op woensdag 15 augustus heeft burgemeester Servaas Stoop de eerste autokit met chemisch DNA overhandigd aan een inwoner uit de gemeente Korendijk die slachtoffer is geworden van een auto-inbraak.

Wat is chemisch DNA? 

Chemisch DNA is een vloeistof die op waardevolle voorwerpen wordt aangebracht ter beveiliging tegen diefstal. De vloeistof licht op onder ultraviolet licht en heeft een unieke samenstelling die werkt als een soort code. Zodra deze code door de eigenaar geregistreerd is kunnen auto’s en auto-onderdelen die behandeld zijn met chemisch DNA, direct gekoppeld worden aan de rechtmatige eigenaar en worden daarmee onaantrekkelijk om te stelen en door te verkopen.

Doel

In Sliedrecht leidde de inzet van chemisch DNA al tot een 80% afname van het aantal auto-inbraken. Door de inzet van chemisch DNA hopen de gemeenten binnen de Hoeksche Waard en de politie het aantal auto-inbraken in de Hoeksche Waard met 50% te verminderen.

Schaft u ook een autokit aan?

De gemeenten binnen de Hoeksche Waard bieden de autokits met chemisch DNA tegen een gereduceerd tarief aan. Normaal kost een autokit € 69,50,- (incl. BTW). De gemeenten stellen enkele autokits beschikbaar voor € 37,50 (incl. BTW). Bestel nu een autokit op www.sdnapartnershop.nl en gebruik de kortingscode:

  • Binnenmaas: BIN2018
  • Cromstrijen: CROM2018
  • Korendijk:     KOR2018
  • Oud-Beijerland: OUD2018
  • Strijen: STRIJ2018

Let op: OP = OP!

Samen sterk voor een veilig Hoeksche Waard!

 

Bron: Gemeente Korendijk