De Culture Club krijgt eigen plekje op de UITmarkt

Het programma ‘De Culture Club’ van Radio Hoeksche Waard krijgt zijn eigen plekje op de UITmarkt in Nieuw-Beijerland.

De eerste Hoeksche Waardse UITmarkt vindt dit jaar plaats op 1 september van 14:00 tot 17:00 op ‘t Gors in Nieuw-Beijerland. Hier presenteren kunstenaars, musici, verenigingen, clubs en organisaties hun plannen & activiteiten van het nieuwe culturele seizoen.
Optredens en presentaties zijn te zien en te horen, maar er is ook gelegenheid om rustig informatie in te winnen bij de diverse stands. De organisatie van de UITmarkt en Radio Hoeksche Waard werken nauw samen met elkaar. De presentatoren van het programma ‘De Culture Club’ maken ter plekke een programma.

Michon Sprengers, presentatrice en jazz-zangeres, is enthousiast: “Tijdens de allereerste UITmarkt Hoeksche Waard bruist het van de nieuwe ideeën van kunstenaars en cultuuraanbieders voor het seizoen 2018-2019. Daar is De Culture Club vanzelfsprekend bij! Zo vertegenwoordigt Ankie Winkelman naast De Culture Club, ook zichzelf als kunstenaar met nieuwe plannen en is Carla Beverwijk medeorganisator van het Bram Roza Festival”, aldus Michon.

Ook collega-presentatrice en cultuurcoördinator Helma Wagemakers vindt dat: “De Culture Club gaat, behalve laten zien dat het programma er is, zelf ook items maken over wat het culturele veld te bieden heeft het komende seizoen. Dit zenden we dan weer uit.”

Diezelfde middag vindt ook de officiële aftrap van het Bram Roza Festival plaats. Burgemeester Stoop van Korendijk en burgemeester A.J. Borgdorff van Binnenmaas zullen de officiële aftrap verzorgen. Hij zal ook de winnaar bekend maken van de gedichtenwedstrijd ‘Ruimte’ van Dok-C en het Bram Roza Festival.

 

Auteur: Marthijs Klein
Foto: De Culture Club v.l.n.r. Maartje Lagendijk, Marthijs Klein, Ankie Winkelman, Michon Sprengers, Helma Wagemakers & Carla Beverwijk