Connexxion tevreden over eerste nachtbus

Onlangs op AD.nl, geschreven door Arco Bomgaars

Vervoerder Connexxion is tevreden over het aantal passagiers dat het afgelopen weekeinde gebruik heeft gemaakt van de in ere herstelde nachtbus tussen Rotterdam-Zuidplein en de Hoeksche Waard.

Lees verder op AD.nl

[bak]”De nachtbus is tweemaal naar de Hoeksche Waard gereden, vroeg in de nacht en diep in de nacht/bij het begin van de ochtend”, geeft woordvoerder Sigrid Homminga van Connexxion aan. “Bij de eerste rit maakten er enkele reizigers gebruik van de busdienst, bij de tweede rit waren dat er rond de twintig. Zeker gelet op dat het ook vakantietijd is en veel jongeren nog elders vertoeven, zijn we zeker niet ontevreden over de aantallen buspassagiers die de nachtbus heeft getrokken.”

De Oud-Beijerlandse wethouder Harry van Waveren heeft zich sterk gemaakt voor de terugkeer van de nachtbus voor jongeren van het eiland die na afloop van een avondje stappen in de Maasstad per bus terugvervoerd willen worden.

Naamsbekendheid

De nachtbus doet vanuit Rotterdam twee plaatsen in de Hoeksche Waard aan: Heinenoord en Oud-Beijerland. “De eerste ritten zijn positief ervaren door passagiers en de chauffeur”, stelt Homminga. “In de komende week en weken zullen we de naamsbekendheid van de nachtbus verder gaan vergroten via onze mediakanalen. We reken erop dat daardoor steeds meer mensen gebruik zullen gaan maken van deze dienst naarmate we verderop in het jaar zullen komen.”

Vooralsnog duurt de proef met de teruggekeerde nachtbusverbinding tussen Rotterdam en de Hoeksche Waard een jaar. Homminga: “We monitoren heel nauwkeurig de ontwikkelingen rond de nachtbus in de komende maanden. Na een halfjaar staat een voorlopige evaluatie gepland om te kijken in hoeverre het initiatief heeft aangeslagen en of er eventueel sprake van een vervolg van de proef zal gaan plaatsvinden.” [/bak]