Vaartocht door Haringvliet en langs sluizen

Zondag 5 augustus trekt om 12.00 uur salonboot De Heicondias erop uit voor een vaartocht naar de Haringvlietdam. Eén van de kroonjuwelen van de Deltawerken, die Voorne Putten verbindt met Goeree-Overflakkee. Deze 3,5 uur durende vaartocht brengt je langs de unieke natuur in de Zuidwestelijke delta.

In najaar 2018 gaat één van de Haringvlietsluisdeuren een klein stukje open. Een feest voor trekvissen als zalm, zeeforel paling en bot. Zij krijgen weer de kans om naar hun paaigronden te komen, stroomopwaarts. Maar ook vogels profiteren hiervan. Onderweg krijg je een indruk van het gebied wat de komende jaren ingrijpend zal veranderen. De tocht gaat over het Haringvliet langs prachtige natuurgebieden zoals het eiland Tiengemeten, de Korendijkse Slikken, Scheelhoek en de Slijkplaat. Het watervogelleven is indrukwekkend: massa’s vogels die op zoek zijn naar voedsel of nestelen op de afgelegen eilandjes. Een fantastisch gezicht!

Aanmelden

De Heicondias vertrekt om 12.00 uur uit de haven van Nieuwendijk. Zorg dat je een half uur voor vertrek aanwezig bent. Meer informatie en aanmelden: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. Leden van Natuurmonumenten betalen € 32,50 voor deze excursie, niet-leden € 38,50 en kinderen respectievelijk € 25,50 en € 30,50. Kinderen van OERRR betalen € 25,50.