Student Rutger naar Europese kampioenschappen Euroskills

Schilder student Da Vinci College uit Barendrecht wil de beste worden van Europa

Rutger van Antwerpen, derdejaars student Schilder op het Da Vinci College, zal van 26 t/m 28 september Nederland vertegenwoordigen bij de Europese kampioenschappen (EuroSkills) in Boedapest. Tijdens de Euroskills verzamelen jonge vakmensen uit heel Europa zich om binnen hun vakgebied te strijden om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van Europa’. Student Rutger uit Barendrecht won in het voorjaar van 2018 de Skills Heroes, de nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Rutger: ‘In 2017 deed ik voor het eerst mee met Skills Heroes, ik werd toen tweede. Dat kan beter dacht ik.’ In het voorjaar van 2018 nam hij revanche. En dat pakte heel goed uit. Trots ging hij met de gouden medaille en een ticket naar het EK naar huis.

Voorbereiden op het kampioenschap
Deze week wordt er een zogehete nulmeting gehouden. In drie dagen gaat Rutger alle opdrachten voor het kampioenschap uitvoeren. Zijn trainer docent Teus van Toorn.’ De nulmeting is hét moment om te kijken hoe Rutger ervoor staat richting het Europees kampioenschap. Afgelopen maanden heeft Rutger bijna 200 uur getraind voor de wedstrijd. Het trainen doet hij bij zijn leerwerkbedrijf, op school en middels externe workshops. We hebben er erg veel zin in. Misschien mag hij wel weer het podium opspringen.’
Dat hoopt ook zijn begeleider Henk Baas. Hij is door de organisatie van Worlds Skills Netherlands aangenomen om Rutger door de Europese wedstrijd te loodsen. Hij is een vakman met veel wedstrijd ervaring en Rutger kan altijd bij hem terecht.

Gesteund door zijn trainer, begeleider, docent Engels, ouders, vriendin, familie en het bedrijfsleven: de Schildersvakopleiding Dordrecht, van Kooten Schilders BV, Luijten VVZ Dordrecht. Exalto en Simonis verf Rotterdam gaat Rutger ervoor.