Schoorsteen suikerfabriek Puttershoek verliest monumentstatus

De gemeente Binnenmaas en de Suiker Unie hebben een exploitatieovereenkomst gesloten over het terrein waar de suikerfabriek gestaan heeft. Onderdeel hiervan is het ophogen van de grond en het mogelijk verplaatsen van de haven. Er is alleen een onhandig dingetje. Op het midden van het terrein staat een schoorsteen. Deze schoorsteen was een gemeentelijk monument. Was, want de gemeente heeft besloten dat het praktisch niet haalbaar is om de schoorsteen te behouden en het gebied te ontwikkelen. Wethouder Van Etten sprak in Nieuwsradio Hoeksche Waard over de plannen. Hij gaf aan het belangrijk te vinden dat “ons nageslacht op de hoogte blijft van wat er is geweest, van de historie”.

Naast nieuwe industrie op het oude fabrieksterrein blijft het bosje bij Kuipersveer. Ook het groen rondom de specialiteitenfabriek blijft behouden. Daarnaast word er op het stuk grond van de bezinkvelden een zonnepark aangelegd. Daarmee komt de gemeente een stuk dichterbij de duurzaamheidsdoelen die gesteld zijn.

De plannen liggen tot 23 juli 2018 ter inzage bij de gemeente Binnenmaas.


Beluister hier het interview tijdens Nieuwsradio Hoeksche Waard: