Schitterende afsluiting van het seizoen voor SV Heinenoord

Onder tropische weersomstandigheden heeft Heinenoord het seizoen afgesloten met de laatste wedstrijd tegen Sparta. Voor de Rotterdammers was het de eerste oefenwedstrijd.
Ondanks de warmte hadden toch een kleine 800 toeschouwers de weg naar sportpark de Tienvoet gevonden.
Trainer Henk Fraser was met 23 spelers naar Heinenoord gekomen en volgens technisch directeur Henk van Stee blijven deze allemaal, tenzij door een enorm aanbod voor iemand hier verandering in komt.
In het stuk van afgelopen donderdag in het AD, hoopte voorzitter Arie v.d. Berg, dat Royston Drenthe van de partij zou zijn en hij heeft zijn zin gekregen, want de aanwinst van Sparta startte onder nummer 11 in het eerste bedrijf.
Ook coach Ralph Kalkman beschikte over 23 spelers, waar onder 3 jeugdspelers, t.w. Wessel Schouwink – Valentijn Brugts en Eddy de Heus i.v.m. vakantie enkele basisspelers.

Foto: VoetbalRotterdam.nl

De nieuwe aanwinsten, de jarige Jordey van Dam – Remco Buist en Richard Stolte, stonden in de basis voor de eerste helft en speelden of zij al jaren deel uit maakten. Met name de Heinenoordsupporters waren onder de indruk van hun prestaties en dat beloofd wat voor de toekomst.
Evenals vorig jaar tegen Excelsior bleef de stand tot de rust: 0 – 0.

Beide coaches wisselden volop in de tweede helft en het duurde tot de 83e minuut tot het
eerste doelpunt viel. Uit een perfecte voorzet van Edouard Duplan was het voor Kenneth Dougall een intikkertje
en dat betekende 0-1. Vijf minuten later was het wederom Edouard Duplan, die een fraaie voorzet los liet waaruit
Ilias Alhafi de eindstand op 0-2 bepaalde. Doordat scheidsrechter Bernard Elisse in eerste instantie zou fluiten moest hij door drukke werkzaamheden zich op het laatste moment afmelden maar zorgde voor een prima
vervanger in de persoon van Jordey de Goey uit Best. Peter de Werker zorgde voor een flink aantal sponsoren, die het mede mogelijk hebben gemaakt deze wedstrijd te spelen.
Na afloop zette voorzitter Arie v.d. Berg nog een aantal vrijwilligers in het zonnetje waarna de DERDE helft kon beginnen met gezellige muziek, een drankje en een BBQ.
Al met al een schitterende afsluiting van het seizoen waarbij ook even werd stil gestaan bij het ontvallen van Jose Laures – Jan Louter en Cees Dalm.