Sam Peeks uit P’Hoek; wereldkampioen Yngling Zeilen!

Onlangs te lezen op AD.nl, geschreven door Jasper van Everdingen

Voor zeiler Sam Peeks (20) is driemaal echt scheepsrecht. Na een derde en een elfde plek op de twee voorgaande WK’s voor driemansboten (yngling), kroonde de Puttershoeker zich met zijn team in Italië tot wereldkampioen ynglingzeilen.

Lees verder op  AD.nl

[bak]Het kampioenschap

Nu moest het in Italië gebeuren voor de kust van Riva del Garda – het meest noordelijke dorpje aan het Gardameer. ,,Een superlocatie om te zeilen”, zegt Peeks. ,,Door de opwarming van de bergen heb je daar ‘s middags windkracht 4 tot 6.”

Het WK bestond uit tien races, in vijf dagen, en een deelnemersveld van 43 boten. Peeks en zijn team begonnen de eerste dag met een vierde plek. Steeds schoven ze een plek op, tot ze in de laatste wedstrijd de eindzege binnensleepten. ,,We merkten dat na een paar uur pas echt tot ons doordrong dat we wereldkampioen in de yngling zijn. Super gaaf!” [/bak]