PostNL past netwerk brievenbussen in de Hoeksche Waard aan

PostNL past vanaf begin augustus in gemeente Strijen het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Voor iedereen bereikbaar

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet  voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Veranderingen
Vanaf 4 augustus 2018 voeren we de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Zuid-Holland  (Zuid) door. In de gemeente Strijen blijven 10 brievenbussen en verdwijnen er 3 brievenbussen. In de gemeente Oud-Beijerland blijven 13 brievenbussen, verdwijnen er 8 brievenbussen en komt er 1 nieuwe brievenbus bij. In de gemeente Korendijk blijven 11 brievenbussen en verdwijnen er 3 brievenbussen. De aanpassingen zijn eind augustus 2018 gerealiseerd.

Meer informatie

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Kijk hier voor een overzicht van de brievenbussen in uw gemeente:

PostNL Brievenbussen Gem. Strijen

PostNL Brievenbussen Gem. Korendijk

PostNL Brievenbussen Gem. Oud-Beijerland