Paul Boogaard lijsttrekker CDA Hoeksche Waard

De Korendijkse wethouder Paul Boogaard uit Nieuw-Beijerland is door de leden van CDA Hoeksche Waard als lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november a.s. Als de Eerste Kamer volgende week positief besluit zal de nieuwe gemeente Hoeksche Waard op 1 januari 2019  een feit zijn.
Na de zomer zal de gehele kandidatenlijst van het CDA worden vastgesteld. Paul Boogaard is sinds 2014 wethouder en locoburgemeester in Korendijk. Binnen het college van Burgemeester en Wethouders is hij verantwoordelijk voor onder meer de portefeuilles financiën, verkeer en vervoer, recreatie en toerisme en economische zaken en werkgelegenheid. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies in het bedrijfsleven en was hij 8 jaar lid van de Korendijkse gemeenteraad. Naast het wethouderschap is hij in zijn vrije tijd onder meer actief als docent voor ProDemos, het ‘Huis voor democratie en rechtstaat’ in Den Haag.

Boogaard is blij met zijn verkiezing tot lijsttrekker en staat te popelen om met het door de leden vastgestelde verkiezingsprogramma aan de slag te gaan: “Het programma straalt dynamiek en enthousiasme uit. Het CDA heeft innovatieve en duurzame ideeën voor de inwoners, ondernemers en instellingen van de Hoeksche Waard. Samen met de andere kandidaten ga ik graag met die ideeën aan de slag om tijdens de verkiezingen een goed resultaat te behalen.

Ook Sjaak van der Tak, voorzitter van het overgangsbestuur van CDA Hoeksche Waard en voormalig wethouder in Rotterdam en burgemeester van Westland is verguld met de keuze van de lijsttrekker: “Paul Boogaard is voor het CDA en voor de Hoeksche Waard een uitstekende keuze. Paul heeft bestuurlijke en politieke ervaring en kent de regio als geboren en getogen Hoeksche Waarder op zijn duimpje. Bovendien is hij op dit moment bestuurlijk verantwoordelijk voor veel regionale projecten. Deze kennis is onontbeerlijk in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Naast Paul Boogaard zal de kandidatenlijst bestaan uit sterke en bekende kandidaten uit alle dorpen.”