Mooie cheque voor sportieve oud-leerlinge

Brugklas steunt zieke klasgenoot met Alpe d’Huzes-deelname Iris van der Stelt

Marathonschaatster en wielrenster Iris van der Stelt was maandag jl. voor even terug op haar oude school CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland. De leerlingen van klas B1H overhandigden haar een cheque van € 1500,00 voor het goede doel. Dat bedrag hadden zij ingezameld met een stroopwafelactie.

Een maand geleden beklom de sportieve Hoeksche Waardse maar liefst zes keer de Alpe d’Huez voor de goede doel-actie Alpe d’Huzes. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ wordt met de beklimming geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Stefan, de zieke klasgenoot van B1H, was voor Iris een bijzondere drijfveer om de berg zo vaak mogelijk te beklimmen.

Iedere deelnemer aan de Alpe d’Huzes moet minimaal € 2500,00 doneren om mee te mogen doen. ,,Dat is een heel bedrag, waarvan ik niet wist of dat zou wel lukken,’’ vertelde Iris gisteren aan de leerlingen. Dat lukte haar prima. ,,Momenteel staat de teller van mijn actie al op zesduizend euro.’’ Na het uitpakken van de cheque reageerde ze blij verrast dat ze daar nog eens € 1500,00 bij kan optellen.

Het mooie bedrag werd in een paar weken tijd ingezameld door de leerlingen van B1H. Zij verkochten daarvoor zoveel mogelijk pakjes stroopwafels. Sportdocent Erik Jan Koudstaal nam het initiatief voor de goede doel-actie. De leerlingen waren extra gemotiveerd om de wafels te verkopen. Zij maken vanwege hun zieke klasgenoot Stefan van dichtbij mee hoe zwaar het is als je ernstig ziek bent.