Korendijkers: veel last van hondenpoep

Hondenpoep is geen leuk onderwerp om over te schrijven, zo meldt de gemeente Korendijk . Helaas moet het toch gebeuren omdat het bij in Korendijk de laatste weken klachten regent! Hondenpoep op de trottoirs, grasstroken en op de speelplekken voor de kinderen is niet fijn. Hondenpoep zorgt voor grote ergernis. De gemeente roept daarom bewoners op om hun buurt schoon te houden en anderen geen overlast te bezorgen.

Ruim de uitwerpselen op binnen én buiten de bebouwde kom

Het gaat uiteraard niet om de hondenbezitters die wel de poep van hun hond opruimen. Het gaat om de baasjes die hier geen boodschap aan hebben. Degenen die geen rekening met anderen houden en de uitwerpselen van hun hond laten liggen. Niemand vindt het leuk om in een hondendrol te stappen of om er doorheen te rijden met een wandelwagen of een rollator.
Het is overigens geen vrijblijvendheid of u de uitwerpselen van uw hond tijdens het uitlaten wel of niet opraapt. Hondenbezitters zijn verplicht ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van hun hond onmiddellijk worden verwijderd.

Niet op de stoep!

Zorg ervoor dat u bij het uitlaten van uw huisdier altijd een zakje bij de hand hebt om de boel op te ruimen. U kunt dat zakje in de gemeentelijke vuilcontainers gooien. Als u die toevallig niet op uw route tegenkomt, dan kunt u het zakje natuurlijk ook even meenemen naar huis en het zakje thuis in de kliko deponeren.