Kamerlid VVD: teruggave boetes A29 regelen

Onlangs op AD.nl:

De VVD in de Tweede Kamer is hevig verontwaardigd over de vele duizenden snelheidsboetes die ten onrechte zijn opgelegd op de A29 bij de Heinenoordtunnel. Kamerlid Remco Dijkstra kondigt Kamervragen aan.

,,Het is schandalig dat we daar nu via een gerechtelijke uitspraak achter komen”, aldus VVD-Tweede Kamerlid Remco Dijkstra. ,,Ik pleit ervoor dat we teruggave regelen zonder dat iedereen zelf naar de rechter moet stappen. Natuurlijk moet dat wel nauwkeurig gebeuren en bureaucratie moet worden vermeden.”

Lees verder op  AD.nl

[bak] De politie flitste jarenlang op de A29 bij hectometerpaal 14.7 richting Rotterdam, terwijl de kromming in de weg daar zo groot is dat volgens de rechter geen nauwkeurige snelheidsmeting kan worden gedaan. Een automobilist die zijn bekeuring aanvocht bij de rechter kreeg gelijk. Het Openbaar Ministerie moet hem 113 euro terugbetalen.

Interne kritiek

De uitspraak heeft grote gevolgen, omdat dit betekent dat vele duizenden weggebruikers ten onrechte zijn geflitst en een boete hebben betaald. Barbara Visser, nu staatssecretaris van Defensie, stelde vorig jaar al Kamervragen over het flitsen op de A29, nadat deze krant interne kritiek van agenten had gepubliceerd. Het kabinet stelde toen op basis van politiegegevens geen twijfel te hebben over de rechtmatigheid van de flitslocatie.

Dijkstra zegt nu in navolging van Visser ook Kamervragen te gaan stellen aan de ministers Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). [/bak]