Herinrichting parkeerterrein Albert Heijn ’s-Gravendeel van start

Vanaf maandag 23 juli a.s. zal Kuipers infra uit Strijen in opdracht van gemeente Binnenmaas starten met het vernieuwen van het parkeerterrein voor Albert Heijn, Gall & Gall en Zeeman in het centrum van ’s-Gravendeel. Het parkeerterrein is de eerste grote zichtbare verbouwing in het centrum waarbij de bestrating, openbare verlichting en het groen worden aangepakt. De planning is dat dit onderdeel van de werkzaamheden in de week van 6 augustus worden afgerond.
Vanwege de werkzaamheden kan gedurende twee weken niet worden geparkeerd op het terrein. Bezoekers wordt gevraagd tijdelijk aan de overzijde van de Hendrik Hamerstraat of in de omgeving te parkeren. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken wordt bezoekers ook verzocht zoveel mogelijk op de fiets te komen.
Kom op de fiets – winactie
Om het fietsen te stimuleren heeft de aannemer een winactie uitgeschreven. Kees van der Meijden (projectleider Kuipers infra): “Verbouwingswerkzaamheden zorgen tijdelijk voor minder goede bereikbaarheid, in dit geval met de auto. Vandaar dat we de bewoners en bezoekers van het centrum vragen zoveel mogelijk op de fiets te komen. Eind augustus zal ook het parkeerterrein voor Jumbo supermarkt worden aangepakt, dus is ook daar tijdelijk minder parkeergelegenheid. We vragen hiervoor ieders begrip. Er wordt in de omgeving voor extra fietsparkeervoorzieningen gezorgd. We verloten na afloop van deze werkzaamheden een fiets onder de fietsende winkelbezoekers, die hiermee het plan hebben ondersteund. Op gezette tijden zullen medewerkers van de aannemer deelname formulieren uitdelen, die bij Albert Heijn en Jumbo kunnen worden afgegeven. De winnaar wordt in de eerste week van oktober bekend gemaakt”.
Infra app
De totale centrumvernieuwing vindt plaats in de Hendrik Hamerstraat, het Weegje, de Kerkstraat, de Smidsweg en de Langestraat. Het volledige project wordt gefaseerd uitgevoerd en zal naar verwachting medio april 2019 gereed zijn. Een speciale App wordt ingezet om het plan, de fasering, het actuele nieuws en gegevens voor informatie naar de bewoners en bezoekers te communiceren. Deze app is in de Android- en iOS App-store te vinden onder ‘’Herinrichting Centrum ’s-Gravendeel”
Mocht u tijdens de uitvoering van het project vragen hebben, dan staat Omgevingsmanager Saskia van den Bergen van KUIPERS infra u graag te woord. Zij is te bereiken via 078 – 6742187, e-mail: communicatie@kuipersinfra-strijen.nl. Vanaf eind augustus is de aannemer aanwezig in de bouwkeet aan de Heul (op de Kreek). Voor vragen kunt vanaf eind augustus elke dinsdag tussen 15.00 en 16.00 uur terecht in de bouwkeet.