Gemeenten Hoeksche Waard en politie slaan handen ineen tegen auto-inbraken

Op dinsdag 17 juli heeft burgemeester Jan Luteijn de eerste autokit met chemisch DNA overhandigd aan meneer Govert Pegels uit de gemeente Cromstrijen die in 2017 slachtoffer is geworden van een auto-inbraak.

“Auto-inbraken kunnen we niet volledig uitbannen. Wat we wel kunnen is ons maximaal voorbereiden als eigenaren of gebruikers van auto’s. Goed afsluiten is erg belangrijk, maar luxe goederen niet in de auto laten liggen en installeren van alarmapparatuur helpen ook. De DNA kits die we nu gaan gebruiken zijn een uitstekende aanvulling aan de preventiekant. Als burgemeesters in de Hoeksche Waard stimuleren we het gebruik ervan!” Aldus burgemeester Luteijn.

Wat is chemisch DNA?
Chemisch DNA is een vloeistof die op waardevolle voorwerpen wordt aangebracht ter beveiliging tegen diefstal. De vloeistof licht op onder ultraviolet licht en heeft een unieke samenstelling die werkt als een soort code. Zodra deze code door de eigenaar geregistreerd is kunnen auto’s en auto-onderdelen die behandeld zijn met chemisch DNA, direct gekoppeld worden aan de rechtmatige eigenaar en worden daarmee onaantrekkelijk om te stelen en door te verkopen.

Doel
In Sliedrecht leidde de inzet van chemisch DNA al tot een 80% afname van het aantal auto-inbraken. Door de inzet van chemisch DNA hopen de gemeenten binnen de Hoeksche Waard en de politie het aantal auto-inbraken in de Hoeksche Waard met 50% te verminderen. 

Schaft u ook een autokit aan?
De gemeenten binnen de Hoeksche Waard bieden de autokits met chemisch DNA tegen een gereduceerd tarief aan. Normaal kost een autokit € 69,50,- (incl. BTW). De gemeenten stellen enkele autokits beschikbaar voor € 45,38,- (incl. BTW). Bestel nu een autokit op www.sdnapartnershop.nl en gebruik de kortingscode:

Binnenmaas: BIN2018
Cromstrijen: CROM2018
Korendijk: KOR2018
Oud-Beijerland: OUD2018
Strijen: STRIJ2018

Let op: OP = OP!

Samen sterk voor een veilig Hoeksche Waard!