€ 2500 van leerlingenraad voor Ronald McDonald Huis Sophia

De goede doelen-actie van de leerlingenraad van CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland heeft dit schooljaar maar liefst € 2500 opgeleverd voor het Ronald McDonald Huis-Sophia in Rotterdam. Een vertegenwoordigster van dit familiehuis heeft onlangs een cheque met daarop dit mooie bedrag in ontvangst genomen.

Traditiegetrouw houdt de leerlingenraad van De Willem elk schooljaar acties voor het goede doel door de verkoop van donuts, broodjes kroket en andere lekkernijen. Dit schooljaar was het Ronald McDonald Huis-Sophia het goede doel. Dit is een logeerhuis waar ouders, broertjes en zusjes verblijven van kinderen die zijn opgenomen in het Erasmus MC-Sophia in Rotterdam.

Een kind, en zeker een ziek kind, kan niet zonder zijn ouders. Ook de ouders willen het liefst zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Dat kan in het Ronald McDonald Huis. Ze kunnen daar, net als thuis, even ontspannen, koken en slapen. Het Huis is helemaal afhankelijk van giften en donaties, daar wilde de leerlingenraad graag een bijdrage aan leveren.

Elk schooljaar kiest de leerlingenraad een goed doel waarvoor actie wordt gevoerd. Voorgaande jaren was dat onder meer stichting Geven om Jong Leven uit Mijnsheerenland die dagjes uit organiseert voor ernstig zieke kinderen.