De SGP gaat voor de kern

Met die betekenisvolle inhoud en daadkracht gaat de SGP in de Hoeksche Waard de gemeenteraadsverkiezingen in. Daarnaast heeft de SGP in de Hoeksche Waard recent haar kandidatenlijst vastgesteld. Uit de top van de lijst blijk een schat aan ervaring en deskundigheid verweven met de frisse blik van jonge mensen.

Lijsttrekker voor de SGP is de huidige fractievoorzitter van SGP Binnenmaas, Adriaan van der Wulp. Op de nummers 2, 3 en 4 de huidige raadsleden, Marco Vis (Oud-Beijerland), Arie van der Linden (Korendijk), en Gerjan Neele (Cromstrijen). Op nummer 5 staat Gerard den Boer, de huidige wethouder van Korendijk. De plaatsen 6 tot en met 10 worden ingevuld door een mix van bekende en nieuwe gezichten in de gemeentepolitiek, resp. Karel van der Linden (6), Gert-Jan Janssens (7), Arjan van Steenselen (8), Hans Seip (9) en Nico van Stam (10).

Lijsttrekker Van der Wulp: “Sinds 2017 zijn we binnen de SGP in goed gezamenlijk overleg bij elkaar om de verkiezingen voor te bereiden. Dit heeft geresulteerd in een prachtige lijst. Het doet me veel deugd dat er een goede afspiegeling is van ervaring en kennis van de huidige gemeenten.

En de SGP gaat voor de kern! Dat is allereerst de Bijbelse boodschap, wat onze basis is en de kern van ons handelen. Maar de SGP gaat ook voor de leefbaarheid en behoud van de eigenheid in iedere dorpskern.

Onze betekenisvolle boodschap is vervat in een aantal speerpunten. Wij maken er werk van om de Hoeksche Waard als gezinseiland, wonen met plezier voor jong en oud, op de kaart te zetten.

Meer menselijke maat in de zorg en omzien naar elkaar zal een speerpunt zijn.

We zetten in op een duurzame toekomst in het licht van het energievraagstuk. Ook loopt de Hoeksche Waard letterlijk regelmatig vast in het verkeer, de SGP timmert aan de weg voor een toegankelijk eiland. Kortom, besturen met vertrouwen vanuit de Bron.”

(Foto: Willem van Iterson)