D66 Hoeksche Waard komt met sterke lijst

Nadat D66 eerder Miranda den Tuinder uit Klaaswaal als lijsttrekker koos, hebben de leden van deze partij nu een sterke kandidatenlijst opgesteld. De kieslijst telt veel ervaren politici die er voor gaan om hun kennis ook in de nieuwe gemeente in te brengen. Op plaats 2 en 3 staan Eline Rood en Maurice Pahladsingh uit Oud-Beijerland. Vervolgens staan ook Jeffrey Quartel uit Numansdorp en Coen Raijer uit Puttershoek in de top tien.

Lijsttrekker Miranda prijst zich gelukkig met deze top tien op de kieslijst. “Onze leden in Hoeksche Waard hebben op basis van de persoonlijke campagne die de kandidaten gevoerd hebben de afgelopen week hun keuze gemaakt via een internetstemming. Ik stel vast dat ik een lijst van hoge kwaliteit mag aanvoeren. De brede kennis in de topgroep zal er voor zorgen dat de later uit de fractie te kiezen fractievoorzitter met een deskundig team aan de slag kan. Bijzonder is de “girlpower” met 2 vrouwen boven aan.”
Bij D66 hebben de leden het laatste woord met betrekking tot de samenstelling van de lijst. De 15 kandidaten die zich voor de eerste tranche meldden zijn door een lijstadviescommissie in een advieslijst op volgorde gezet. De leden kregen vervolgens de gelegenheid zelf een volgorde voor de lijst aan te geven via een internetstemming. De top tien van de Democraten 66 ziet er als volgt uit:

1. Miranda de Tuinder (lijsttrekker)

2. Eline Rood

3. Maurice Pahladsingh

4. Pim Boomsma

5. Frits Poutsma

6. Jeffrey Quartel

7. Coen Raijer

8. Inge Engels

9. Eugene Diederiks

10. Hans Engels

Voor info, vragen kunt u contact opnemen met Miranda den Tuinder gsm 06 2024 6449