CDA: Steun lunchcafé in geldnood | AD.nl

Onlangs op AD.nl, tekst: Bas Boerma:

De, nu nog, vijf gemeenten in de Hoeksche Waard moeten garant willen staan voor de schuld die Lunchcafé Zonder Meer in Oud-Beijerland heeft. Dat stelt het CDA in schriftelijke vragen.  Karoline Vorthoren, fractievoorzitter van CDA Korendijk, roept met schriftelijke vragen haar wethouder op om samen met de vier andere gemeenten op het eiland het lunchcafé te helpen….. lees verder op AD.nl

[bak]

Karoline Vorthoren, fractievoorzitter van CDA Korendijk, roept met schriftelijke vragen haar wethouder op om samen met de vier andere gemeenten op het eiland het lunchcafé te helpen. In Zonder Meer werken zo’n dertig mensen met een handicap. ,,Die komen ook uit Korendijk, Strijen, Cromstrijen of Binnenmaas”, zegt Vorthoren.

Wat Vorthoren graag zou zien is dat de gemeenten garant staan voor de 180.000 euro schuld die Zonder Meer sinds de oprichting in 2014 heeft. Het startkapitaal om de dagbesteding te openen was geleend geld.

Bedreiging voor de toekomst

Dat geldprobleem bedreigt nu de toekomst. Hoewel schuldeisers nog niet in een rij voor de rechtbank staan, willen zij hun investering terug, liet penningmeester Henk van den Berg van Zonder Meer onlangs nog weten. Zonder Meer legde folders neer bij enkele ondernemers in Oud-Beijerland met een oproep om geld te doneren en zo de financiële sores te beperken.

Maar nu krijgt het lunchcafé, dat geen subsidie ontvangt maar vorig jaar een aanvullend krediet van 25.000 euro kreeg van de gemeente Oud-Beijerland, dus mogelijk hulp van de politiek. Vorthoren: ,,Zonder Meer is van ons allemaal. En dus is het logisch dat we hen als Hoeksche Waard samen bijstaan in deze periode.” [/bak]