Bouwproject Het Orkest, zelf je huis samenstellen

Het wordt vaak gezegd: dromen zijn bedrog! De Oud-Beijerlandse wethouder Piet van Leenen weet dat nog niet zo zeker. Sterker: hij is er stellig van overtuigd dat er wel degelijk dromen uitkomen. In Poortwijk III bijvoorbeeld… want daar kun je binnenkort namelijk zelf je nieuwbouwwoning samenstellen. Om in (muziek)stijl te blijven: bij Het Orkest componeer je je eigen huis! Maandag 23 juli onthulde wethouder Van Leenen officieel het projectbord dat voorbijgangers voorziet van belangrijke informatie. Met het realiseren van dit bouwproject komt de stedenbouwkundige afronding van Poortwijk III weer een flinke stap dichterbij.

Keuzevrijheid
Gemeente Oud-Beijerland selecteerde Van Wijnen – het bedrijf dat het winnende plan indiende – om op de locatie tegenover Agrimarkt twintig woningen te ontwikkelen waarbij keuzevrijheid centraal staat. Als start van het project onthulde wethouder Piet van Leenen op maandag 23 juli samen met Arjan van Meijeren, directeur Projectontwikkeling en Dico Smitsman, projectontwikkelaar bij Van Wijnen en Henriëtte Vernes, gemeentelijk projectleider het nieuwe projectbord.

Creativiteit
Piet van Leenen: “Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland juicht betrokkenheid, creativiteit en diversiteit van harte toe. Want één ding is zeker: een dorp is geen optelsom van gestapelde stenen, geen pakhuis van regels, maar een dynamische samenleving van mensen van alle leeftijden, mensen van overal en waarin de gemeente dienstbaar is. De ontwikkeling van Het Orkest sluit hier naadloos bij aan”.

Randvoorwaarden
“Binnen de randvoorwaarden van het stedenbouwkundig-, beeldkwaliteits- en bestemmingsplan ontwikkelen wij een product op maat. Je kunt het zien als het kopen van een maatpak voor confectieprijs. Iedere woning in het plan wordt uniek door de aangeboden opties. Opties die samen met geïnteresseerden tijdens een woonworkshop worden bepaald. Daarmee sluiten wij perfect aan bij de wensen van de aspirant-koper”, aldus projectontwikkelaar Dico Smitsman.

Duurzaamheid
Het feit dat alle woningen gasloos en energieneutraal worden opgeleverd, stemt wethouder Van Leenen tevreden. Logisch natuurlijk, want de wethouder heeft ook duurzaamheid in zijn takenpakket! “Het plan van Van Wijnen sluit mooi aan op de huidige en toekomstige duurzaamheidsambities van Oud-Beijerland”.

Woonworkshop
Zoals het er nu naar uitziet, vindt de woonworkshop medio september plaats. Geïnteresseerden die zich via de website hebben ingeschreven, ontvangen binnen afzienbare tijd een uitnodiging.

Meer informatie over het project? Dan kunt u zich inschrijven op www.hetorkest-obl.nl

Bron: gemeente Oud-Beijerland