Boothelling Oude Tol afgesloten

Op de Facebookpagina van de gemeente Oud-Beijerland laat men weten dat uit nader onderzoek naar een bredere openstelling van de botenlanceerplaats voor de regionale brandweer Zuid-Holland Zuid bij de Oude Tol is gebleken dat dit op gespannen voet staat met het creëren van een veilig en prettig gezins-/kindvriendelijk recreatiegebied.

Vooral omdat het merendeel van de gebruikers van de botenlanceerplaats bestaat uit waterscooters en jetski’s. De aanwezigheid van deze vaartuigen leidt op en rond het water tot gevaarlijke en onwenselijke situaties.

Het gemeentebestuur heeft er daarom bewust voor gekozen om het gebied van de Oude Tol in te richten voor gezin en kind. Het intensieve gebruik van de aangelegde zwembaai en de ontwikkeling van een natuurspeeltuin zijn hiervoor mede bepalend. De relatief beperkte ruimte binnen het gebied betekent dus keuzes maken.

Vandaar dat het college besloten heeft om de botenlanceerplaats bij de Oude Tol vanaf 13 juli 2018 fysiek af te sluiten voor gebruikers anders dan de regionale brandweer ZHZ. De afsluiting gebeurt door middel van ‘afzetpalen’. Voortaan kunnen alleen hulpdiensten als politie en brandweer nog gebruikmaken van de botenhelling.

Foto: Hoeksch Nieuws.nl