Zelf je eigen bloemen plukken? Dat kan bij Plukhoek Mookhoek

Een verse bos bloemen op tafel, Wie wil dat nu niet ? Helemaal als je ‘m zelf geplukt hebt. Bij Plukhoek Mookhoek staan de bloemen in Bloei en kan je dus je eigen boeket samenstellen!

Stichting Plukhoek Mookhoek (SPHMH) beoogt een ontmoetingsplek te zijn voor mensen die affiniteit hebben met het werken in de natuur. Op dit moment bieden ze mensen die, om welke reden dan ook, niet in staat zijn om deel te nemen aan het reguliere arbeidsproces een zinvolle dagbesteding.

PlukHoek Mookhoek is gevestigd aan de Strijensedijk 14 in Mookhoek en is geopend op:

  • Woensdag: 14:00 -17:00 uur
  • Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
  • Zaterdag: 10:00 uur tot 17:00 uur

Over de Stichting Plukhoek Mookhoek

Stichting Plukhoek Mookhoek (SPHMH) beoogt een ontmoetingsplek te zijn voor mensen die affiniteit hebben met het werken in de natuur. Op dit moment bieden wij mensen die, om welke reden dan ook, niet in staat zijn om deel te nemen aan het reguliere arbeidsproces een zinvolle dagbesteding.

Door het creëren van een pluktuin annex voedselbos willen dat iedereen in contact kan komen met de natuur. We stellen onze tuin open voor publiek, dat kan komen plukken en oogsten. Vervolgens zouden uit deze doelgroep vrijwilligers geworven kunnen worden die hun inbreng hebben in de aanleg en onderhoud van SPHMH. Uiteindelijk willen we dat over tien jaar hier elke dag een groep minstens 10 vrijwilligers zich persoonlijk ontwikkelt door aan de slag te zijn in de pluktuin/voedselbos.

SPHMH wil op een zo duurzaam mogelijke wijze omgaan met de natuur. Door onderzoekend open te staan voor nieuwe kweekmogelijkheden waarbij permacultuur en biodiversiteit een leidende rol spelen willen we een biologisch systeem ontwikkelen dat een waardevolle bijdrage kan leveren aan het natuurbehoud van de Hoeksche Waard.

Bron: Hoeksch Nieuws