Soroptimistclub Hoeksche Waard doneert aan Hospice Hoeksche Waard

Op zaterdag 2 juni stond de Soroptimistclub Hoeksche Waard/IJsselmonde, met een goed gevulde kraam, op de boeken- en -kunstmarkt in Oud-Beijerland. Er werden tweedehands boeken verkocht en prachtige glashangers. De opbrengst was € 505 en is bestemd voor het Hospice Hoeksche Waard.

Hospice Hoeksche Waard is gevestigd in Zuid-Beijerland en biedt een geborgen plek aan mensen die nog maar korte tijd te leven hebben. Het uitgangspunt is dat ieder mens tot het laatst toe van betekenis is. Het hospice is warm en huiselijk en de verzorging staat voor de best mogelijke kwaliteit van leven wanneer genezing niet meer mogelijk is. De Soroptimistclub ondersteunt het Hospice al sinds haar oprichting in 1992.

Soroptimisten vormen internationaal de grootste serviceorganisatie van vakvrouwen ter wereld. Soroptimisten zetten zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes in het bijzonder.  In Nederland zijn de clubs (het zijn er 101) verenigd in de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen. Club Hoeksche Waard/IJsselmonde bestaat uit 43 vrouwen uit zeer diverse vakgebieden.

Bron: Hoeksch Nieuws