Schoolkorfbaltoernooi korfbalvereniging Korbatjo weer geslaagd!

Maar liefst 53 teams deden eraan mee: het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi van korfbalvereniging Korbatjo! Het zonovergoten sportveld aan de Helen Parkhurstweg in Oud-Beijerland bood zaterdag een kleurrijke en sportieve aanblik.

Aangemoedigd door ouders, opa’s en oma’s, leerkrachten en leden van Korbatjo lieten de jeugdige deelnemers zich van hun beste kant zien. Het gaat tenslotte om niets minder dan de eer van de school!

Rond half 4 is het Schoolkorfbaltoernooi ten einde en worden alle punten opgeteld… en dan breekt het lang verwachte moment aan dat de winnende teams bekendgemaakt worden. Alle deelnemers verzamelen zich rond het podium en de gezichten van de jongens en meisjes verraden spanning. Nog heel even en dan…

Wethouder Ina van der Werf-Weeda beklimt het podium, werpt een blik op het papier met de uitslagen en kijkt glimlachend rond. De spanning stijgt, de zenuwen ook, maar dan klinkt eindelijk het verlossende woord en worden de winnende teams een voor op het podium geroepen om de 1e, 2e of 3e prijs – een prachtige beker – en felicitaties in ontvangst te nemen.

Er zijn winnaars in drie categorieën: groep 3/4 (Keuchenius, Sabina van Egmond en Kriekenhof), groep 5/6 (Kriekenhof, Zevensprong Noord en Keuchenius)en groep 7/8 (Tandem, Sabina van Egmond en Kriekenhof).

Na afloop is iedereen het roerend met elkaar eens: ‘t was een mooie, sportieve en geslaagde dag!

Bron: Hoeksch Nieuws