Runners Rotterdam halen enorm bedrag op voor KiKa

Zondagmiddag vond alweer de achtste Run for KiKa Rotterdam plaats in het Zuiderpark. En wat was het een top dag! Ruim 2000 deelnemers genoten van deze sportieve dag voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Mét succes, want samen hebben ze een fantastisch bedrag van €305.224  opgehaald.

“Geweldig dat zoveel mensen zich letterlijk in het zweet rennen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa”, zegt Selma namens de organisatie. “Samen kunnen we het verschil maken voor kinderen met kanker.” Meer dan 2000 deelnemers liepen zondag 10 kilometer, 5 kilometer of de KidsRun voor KiKa.

Kanjerkroning 

Feyenoorder Jean Paul Boëtius was aanwezig om tijdens de Kanjerkroning een aantal kinderen die kanker hebben of hiervan zijn genezen in het zonnetje te zetten. De Kanjerkroning is hét moment om stil te staan bij het belang van meer wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Nog altijd overlijdt 1 op de 4 kinderen met kanker.

Hoofdsponsor PMA

Namens hoofdsponsor PMA was directeur Arthur Bouw aanwezig en deed met een prachtige sponsoring nog een schepje bovenop het opgehaalde bedrag. Daardoor kwam het totaal op meer dan 300.000 euro voor KiKa! Arthur legt uit waarom het bedrijf KiKa steunt: “Het is belangrijk dat er onderzoek gedaan kan worden naar kinderkanker zodat er meer kinderen kunnen genezen.”

 

Run for KiKa 2018

Tot en met oktober kan er nog gelopen worden voor KiKa. Er staan in 2018 nog 3 edities op de planning in verschillende steden in Nederland. Meer informatie is te vinden op www.runforkika.nl. Via de site kan er nog gesponsord worden en kunnen lopers zich ook inschrijven.