Rotterdamse tunnel is voor één dag wielerpaleis

Alleen op maandag 23 juli 2018 kan het: fietsen door de Maastunnel. Klok de snelste tijd op het meest unieke traject van Rotterdam! De monumentale Maastunnel (1942) is de oudste tunnel van Neder-land en tot medio 2019 gerenoveerd. In juli 2018 is de westelijke autobuis klaar en dat wordt gevierd met een heuse Maastunneltijdrit. Race- en sportfietsers zijn dan van harte welkom om hun persoon-lijke tijd neer te zetten in de gloednieuwe autotunnelbuis.

Maar liefst 1.200 deelnemers kunnen meestrijden om de snelste tijd. Het parcours is 1,4 kilometer lang. Bij de Euromast wordt een feestelijk terrein ingericht voor supporters, met muziek en een groot video-scherm waarop de wielrenners zijn te volgen. Om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, worden prijzen uitgereikt in verschillende categorieën.

Ook geïnteresseerden zónder race- of sportfiets kunnen op 23 juli bekijken hoe de eerste buis in ere is hersteld. Na de tunneltijdrit, tussen 16.00 en 18.00 uur, is de gerenoveerde autobuis te voet te bezoeken. Aanmelden is hiervoor niet nodig. Omdat de Maastunnel een monument is, is de tunnel zo veel mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Zo is zandkleurig asfalt gestort – een verwijzing naar de klinkervloer waarmee de tunnel in 1942 werd geopend.

Inschrijven

De inschrijving voor de tunneltijdrit start op vrijdag 22 juni via www.maastunnel.nl of rechtstreeks op www.hopasports.com/nl/event/maastunneltijdrit. Deelname kost € 5,-. Hiervoor krijg je een chip te leen die jouw individuele tijd opneemt, een consumptie en een powerbar. Aanmelden kan tot een week voor het evenement, zolang er startplaatsen beschikbaar zijn.