Rijnmonders voor de actie Maak Kanker Kansloos 

Van 14 mei tot en met 23 juni trekken het Daniel den Hoed Fonds en RTV Rijnmond samen op in de strijd tegen kanker. Zij willen iedereen in de regio aanmoedigen om zoveel mogelijk geld op te halen voor een elektronenmicroscoop. Met dit apparaat kan beter onderzoek naar kanker kan worden gedaan, met name als de ziekte terugkomt bij een patiënt. Om de speciale microscoop aan te schaffen is veel geld nodig. Bekende Nederlanders en regionale beroemdheden roepen op tot actie en voeren zelf ook actie.

De afgelopen weken zijn er al heel veel acties opgezet door bedrijven en particulieren om geld in te zamelen. Er is inmiddels al meer dan 100.000 euro opgehaald en de actie loopt nog door tot 23 juni.

Het bedrijf HAGO stelt het H team ter beschikking. Dit team kan worden ingezet voor een volledige voorjaarschoonmaak, thuis bij een patiënt. Iedereen kan deze actie steunen door te doneren op de actiesite. Bij iedere opgehaalde 250 euro kan een nieuwe patiënt rekenen op een bezoek van het H team. Meer info:https://danieldenhoed.inactievoorerasmusmc.nl/actie/het-h-team-van-hago

Fabiana Toni zet zich ook in voor de actie! Ze bakt gezonde appeltaarten op bestelling waarvan de opbrengst volledig naar de Daniel den Hoed gaat. Maar ze geeft ook nog workshops in EkoPlaza waar je zelf appeltaart leert bakken. Wie wil dat nou niet?! Dan is Fabiana nog niet klaar, want op 17 juni geeft ze een workshop ‘pasta maken’ bij Panzero aan de Pannekoekstraat. Dus: wil je leren hoe je traditionele pasta maakt, van een echte Italiaanse, dan kan dat op 17 juni!
Geef je op voor één van de workshops via https://danieldenhoed.inactievoorerasmusmc.nl/actie/fabiana-toni

Chantal Bakker is verpleegkundige in het Erasmus MC zet zich dansend in voor de actie Maak kanker kansloos. Op 12 juni danst iedereen de Salsa op het Stadhuisplein in Rotterdam. Een speciale benefietavond om geld in te zamelen voor de elektronenmicroscoop. Een avond waarop stil wordt gestaan bij kanker én waarop het leven gevierd wordt! Wil je dansen? https://danieldenhoed.inactievoorerasmusmc.nl/actie/salsa

Wil je ook een actie opzetten of steunen? Voor meer informatie: www.maakkankerkansloos.nl