Ondernemersvereniging Hoeksche Waard reikt prijs uit aan leerlingen OBS Het Pluspunt

Op donderdag 28 juni ontvingen zes leerlingen van OBS Het Pluspunt de wisselbeker van de Ondernemersverenging Hoeksche Waard uit handen van Sander Kruijthof van KIBO Accountants. In het kader van het project ‘Leren Ondernemen’ hadden de zes De Onderzetterspecialist opgezet. Met hun bedrijf maakten ze onderzetters en verkochten het restmateriaal als stoepkrijt. Dat leverde ze een winst op van € 174,50.

Toen de school uit Oud-Beijerland de ondernemersvereniging een aantal jaren geleden vroeg mee te doen aan het initiatief, was het antwoord direct ‘ja’. Verdeeld over drie groepen gaan de leerlingen van de plusklas een zestal weken aan de slag met het project.

Les door OHW leden

Enthousiaste OWH-leden Arjan Holleman van Schot Reclame, Sander Kruijthof van KIBO Accountants en Jaap Vollaard van Bandenservice Zuid-West gaven de pupillen les in respectievelijk marketing, administratie en ondernemerschap. Marco Struik van Struik & Hamerslag ontving zelfs de enthousiaste leerlingen in zijn bedrijf.

Sander Kruijthof, bestuurslid van OHW Oud-Beijerland, vertelt: “Hoe kun je nu beter leren ondernemen, dan in de praktijk? Dat vinden wij als ondernemersvereniging ook en daarom hebben we dit project ondersteund.” Volgens de OHW hadden de jonge ondernemers stuk voor stuk veel geleerd. “Ze hebben bedrijfsplannen moeten opstellen, een presentatie moeten geven en hun product moeten vermarkten.”

Goed doel

Ieder jaar kiezen de leerlingen van Het Pluspunt zelf een goed doel waar ze geld voor ophalen. In totaal is er dit jaar door de drie groepen bijna € 600,00 opgehaald door de verkoop van hun producten. Het goede doel voor dit jaar was de stichting Opkikker.

Volgend jaar weer

Ook voor volgend jaar staat het evenement weer op de agenda bij Het Pluspunt en de OHW. Dan wordt voor de zevende keer het project Leren Ondernemen tot uitvoering gebracht.

Bron: Hoeksch Nieuws