OBS ‘De Gouwaert’ in Goudswaard opnieuw School op Seef

OBS ‘De Gouwaert’ in Goudswaard heeft zich de afgelopen jaren behoorlijk ingezet op het gebied van verkeerseducatie en verkeersveiligheid. De Gouwaert kreeg op woensdag 13 juni  uit handen van wethouder P. Boogaard voor de tweede keer het verkeersveilig-heidslabel School op Seef uitgereikt.

De Gouwaert  scoorde o.a. op de uitvoering van verkeerseducatie, de communicatie met ouders/verzorgers en de schoolomgeving en school-thuisroutes.

Na afloop van de feestelijke bijeenkomst op het schoolplein kregen alle kinderen een traktatie die bestond uit wat lekkers en een sleutelhanger van School op Seef.

De Hoeksche Waard maakt een punt van 0

Deze activiteit in Korendijk maakt onderdeel uit van de campagne “Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers”.

Dit staat voor het gezamenlijke offensief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH), de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de provincie Zuid-Holland (PZH) en de regionale samenwerkingsverbanden voor verkeersveiligheid (RPV’s) in deze provincie, waaronder de Regionale Projectgroep Hoeksche Waard: Ook gemeenteKorendijk ondersteunt dit offensief.

In onze provincie vallen duizenden verkeersslachtoffers per jaar. Bij meer dan 90% van de ongevallen speelt gedrag een rol.  Bijvoorbeeld bellen of appen op de fiets, fietsen zonder verlichting of te hard rijden. Dat kunnen we niet accepteren. Het aantal vermijdbare slachtoffers moet terug naar 0 en dat kan alleen wanneer iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Van overheden, organisaties, bedrijven en scholen tot individuele weggebruikers. We maken van veilig verkeersgedrag de nieuwe norm. Samen maken we een punt van nul verkeersslachtoffers.

Meer achtergronden over de campagne MVDO1. Is te vinden op de website: www.maakeenpuntvannul.nl

Bron: Hoeksch Nieuws