Miranda den Tuinder lijsttrekker D66 Hoeksche Waard

Miranda den Tuinder trekt de lijst voor D66 Hoeksche Waard bij de eerste gemeenteraadsverkiezing november aanstaande. D66 Hoeksche Waard werkt voor deze verkiezingen al geruime tijd met een duidelijk plan waarvan de resultaten vanaf nu zichtbaar zullen worden. De partij werkt ruim 10 jaar met één afdeling voor het eiland. Dit met het oog op de aanstaande eenwording van de Hoeksche Waard, waar zij zich sinds 1994 en naar het nu lijkt met succes voor heeft ingezet. D66 wil en gaat bewijzen dat deze aanpak kwaliteit en mensen vanuit alle delen van de Waard bijeen brengt. Daarmee hebben de Democraten alvast een voorsprong op vele partijen die nu naar het cement aan het zoeken zijn om zaken te verbinden. D66 Hoeksche Waard zal in een later stadium onder andere de volledige kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma bekend maken.

Den Tuinder (47) woont in Klaaswaal en is momenteel fractievoorzitter in Cromstrijen. Miranda kwam de laatste tijd in het nieuws door haar initiatief voor het Suze Groeneweg-project met als doel het betrekken van meer vrouwen in het politieke proces. Die oproep had zij zelf niet nodig, want zij is de tweede vrouwelijke D66-lijsttrekker na Loes van Wetten in Korendijk.