Leerlingen zaaien bloemenmengsel en plaatsten insectenhotels

Op donderdag 14 juni heeft groep 8 van Obs De Pijler uit Maasdam meegeholpen met het zaaien van een bloemenmengsel en het plaatsen van twee insectenhotels langs de Sportlaan in Maasdam.

Eerder dit jaar plantten de leerlingen hier al bomen ter gelegenheid van Nationale Boomfeestdag. De vraag was toen om met een goed idee te komen om hun omgeving groener te maken. Het beste idee zou dan uitgevoerd worden. Uiteindelijk kwam het idee van Sanne Schenk als beste uit de bus. Zij bedacht dat de bermen kunnen worden opgevrolijkt met bloemen. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook goed voor insecten. En dus gingen Sanne en de rest van de klas aan de slag. 

Heb jij ook een leuk idee hoe je samen jouw buurt groener kan maken? Laat het weten! Neem contact op met Simone Klaassen, medewerker Openbare Werken, door een e-mail te sturen naar simone.klaassen@binnenmaas.nl of bel 14 078.