Kandidatenlijst VVD Hoeksche Waard bekend.

De leden van de VVD Hoeksche Waard hebben de kandidatenlijst voor de komende herindelingsverkiezingen op 21 november aanstaande vastgesteld. De VVD brengt een mix van kennis en ervaring en nieuw bloed vanuit de oude gemeenten bij elkaar. De top tien telt 4 vrouwen en 6 mannen, een combinatie van 7 ervaren en 3 nieuwe kandidaten, die verdeeld zijn over alle bestaande gemeenten in de Hoeksche Waard.

Arnold de Man, de huidige fractievoorzitter van de VVD in Strijen, is tijdens de ledenvergadering in april al unaniem benoemd tot lijsttrekker en voert daarom de lijst aan van 33 kandidaten die verkiesbaar zijn voor de gemeenteraad van de nieuw te vormen gemeente Hoeksche Waard. Achter De Man staat de huidige fractievoorzitter uit Korendijk, Marijke Boersma op 2. De derde plaats wordt ingenomen door Léon Niemantsverdriet; momenteel fractievoorzitter in Binnenmaas. Op plaats 4 en 5 staan 2 nieuwkomers: mevrouw Odila Sibrijns uit Numansdorp en Ronald
Schoffelmeer uit Oud-Beijerland. Léon Hoek, huidig raadslid uit Korendijk volgt op plaats 6. GertJan Stapper, ervaren steun van de Oud-Beijerlandse fractie neemt plaats 7 in. Op plaats 8 staat nieuwkomer Barbara de Jong vanuit gemeente Binnenmaas. De huidige wethouder van Cromstrijen, Hans Flieringa is de kandidaat op nummer 9. Conny Verbaas, huidige fractievoorzitter in Oud-Beijerland en tevens oud-wethouder komt terug op plaats 10 van de
kandidatenlijst. De overige kandidaten worden later nog bekendgemaakt.

Lijsttrekker Arnold de Man is trots om de lijst van 33 enthousiaste en gemotiveerde kandidaten te mogen aanvoeren. “Deze lijst geeft veel vertrouwen in een goed resultaat op 21 november. Het zijn allemaal liberaal denkende mensen die met veel toewijding en een fantastische mix aan kennis en ervaring voor alle inwoners van de Hoeksche Waard aan de slag willen gaan”.
De VVD is klaar om bestuursverantwoordelijkheid te nemen. Na de zomervakantie verschijnt het verkiezingsprogramma waarin de toekomstplannen worden ontvouwd.

Top 10 kandidatenlijst.
1. Arnold de Man (Strijen)
2. Marijke Boorsma (Piershil)
3. Léon Niemantsverdriet (Maasdam)
4. Odila Sibrijns (Numansdorp)
5. Ronald Schoffelmeer (OudBeijerland)
6. Léon Hoek (Piershil)
7. Gert-Jan Stapper (Oud-Beijerland)
8. Barbara de Jong (Heinenoord)
9. Hans Flieringa (Klaaswaal)
10. Conny Verbaas (Oud-Beijerland)