Jungki Hapkido examens bij Chimyung Kwan

Chimyung Kwan Hapkido school heeft vrijdagavond 15 juni weer Jungki Hapkido examens gehouden in sporthal “Het Pluspunt” in Oud-Beijerland. Een mooi technisch examen waarbij alle leerlingen geslaagd zijn en met trots terug kunnen kijken op hun prestaties, waar ze allemaal hard voor getraind hebben. Er waren examens voor de gele band, oranje band en groene band.

Een week voor dit technische examen hebben de leerlingen ook al een fysiek examen moeten afleggen, om te laten zien dat ze op conditioneel vlak ook de Hapkido training aan kunnen.

Hapkido is een complete en realistische zelfverdedigingskunst met uiteenlopende vaardigheden. Via Hapkido leer je op een leuke, serieuze manier werken aan je conditie, perfectioneren van technieken en het zo goed mogelijk uitvoeren van bewegingen. Er wordt veel gewerkt aan houding en balans, soms gecombineerd met KI-oefeningen. Bij Chimyung Kwan wordt er getraind volgens de Jungki Kwan Hapkido op orthodoxe manier.

De oorsprong van deze stijl ligt het dichtst bij de weg van de Samoerai en heeft daarmee een heel oude historie. Hapkido is geschikt voor iedereen, met of zonder sportachtergrond. Je hoeft niet sportief of sterk te zijn om aan de trainingen deel te nemen. De trainingen worden gegeven in groepsverband. De training verbetert fysiek je behendigheid, lenigheid en kracht. Op mentaal gebied je eigenwaarde, weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Nico Vermaas, oprichter van Chimyung Kwan, geeft Hapkido trainingen op 3 locaties in de Hoeksche Waard. Op maandagavond in Numansdorp, woensdagavond in Westmaas en vrijdagavond in Oud-Beijerland. Alle trainingsavonden zijn van 20.00-21.30 uur. Op maandagavond is er in Numansdorp ook Hapkido training voor kinderen vanaf 10 jaar, de trainingstijden zijn van 18.30-19.30 uur.

Hapkido school Chimyung Kwan is aangesloten bij Jungki Kwan Nederland (JHKBN). Bij JHKB Nederland zijn sportiviteit, plezier, zelfbewustzijn, zelfontwikkeling, wederzijds respect en veiligheid erg belangrijk. Dat is de sfeer waarbinnen zij het Jungki Hapkido en Kuhapdo willen beoefenen. Een organisatie met een cultuur waarbinnen iedereen kan groeien en zich verder kan ontwikkelen.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor een proefles? Neem dan contact op met Nico Vermaas op tel.nr. 06-22551276 of kijk op de website: www.hapkidohoekschewaard.nl

Bron: Hoekschewaard.nl